Vrijeme za vikend vruće uz temperature oko 30 stupnjeva

I jutros je u kopnenim predjelima bilo razmjerno svježe uz temperature zraka većinom između 13 i 17 stupnjeva, pritom je mjestimice bilo magle i sumaglice.

Na Jadranu je prevladavalo sunčano uz vrijednosti uglavnom od 21 do 25 stupnjeva. U nastavku dana očekuje nas obilje sunčana vremena budući da se nalazimo u polju malo povišenog tlaka. Ipak po visini će nam sa zapada pristizati manje količine vlage pa će nebo povremeno krasiti visoki i uglavnom prozirni oblaci koji ne kvare dojam sunčana vremena. Tek se potkraj dana i navečer na sjeverozapadu zemlje očekuje prolazno povećana naoblaka.

Što se vjetra tiče, na kopnu i dalje slab. Na Jadranu će, nakon umjerene bure, sredinom dana zapuhati sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak.

Najviše dnevne temperatrue bit će malo više nego jučerašnje. U unutrašnjosti ugodno toplo uz između 23 i 28, na moru od 28 do 31 stupanj.

I u nastavku vikenda stabilno, suho i pretežno sunčano. Jutro u kopnenim predjleima ostaje razmjerno svježe, mjestimice i uz kratkotrajnu maglu i sumaglicu, a na sjeveru zemlje i prolazno povećanu naoblaku, ali se oborina ne očekuje. Dnevne će temperature biti više nego današnje, u većini će krajeva biti vruće uz oko 30, tek će se u gorju zadržati ugodnije.

I početkom novog tjedna nastavljaju se prave ljetne prilike: bit će stabilno, sunčano i vruće, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...