RAZVIJANJE APLIKACIJE

WhatsApp uvodi još jednu inovaciju: Ovu zabavnu opciju zasigurno ćete koristiti!

Ilustrativna fotografija
Tamni način

WhatsApp svakodnevno radi na inovacijama vlastite aplikacije. Tako će u budućnosti korisnici moći imati jedan WhatsApp račun na nekoliko različitih uređaja. No, to nije sve, sada su krenuli razvijati – Boomerang.

Što je Boomerang?

Boomerang je video aplikacija koja svakodnevne trenutke pretvara u nešto neočekivano i zabavno, a svojom formom uvelike podsjeća na GIF. To je zaživjelo na Instagramu – snimaju se mini videi koji se vrte naprijed i nazad zbog čega ih brojni korisnici uspoređuju s GIF-ovima.

No, Boomerang snima mnogo fotografija istovremeno i onda ih “zalijepi” zajedno kako bi stvorio HD video koji se prikazuje “naprijed-nazad”. To u neku ruku podsjeća na pravi bumerang, ali i na GIF animaciju. Isto tako, to su videi koji su bez zvuka.

Boomerang na WhatsAppu

  • Još uvijek nije dostupan,
  • u WhatsAppu zadnjih tjedana rade na toj inovaciji, a sve kako bi osigurali korištenje Bommeranga bez ikakvih propusta,
  • tek je u razvojnoj fazi,
  • još uvijek se ne zna točno od kad će postati dostupan.

Tako, baš poput Instagrama, WhatsApp razvija opciju Boomeranga. To će biti dostupno na opciji “Video Type” (istoj opciji koja omogućuje korisniku da pretvara video u GIF) kada će video biti kraći od 7 sekundi. Moći će se koristiti za jednostavno stvaranje Boomeranga od vaših videozapisa za slanje vašim kontaktima, kao i za ažuriranje statusa.

Prvi će tu opciju moći koristiti svi korisnici iOS-a, ali će se nakon toga pojaviti i verzija za korisnike Androida, piše WABetaInfo a prenosi RTL.

Ostavi komentar koristeći Facebook