23-godišnjakinja i 38-godišnjak u kući i autu držali preko dva kilograma droge

23-godišnja djevojka i 38-godišnji muškarac “pali” su u ruke policije i istražnog tijela, nakon što im je u kući i automobilu nađena veća količina droge.

Doma su držali preko pola kilograma marihuane, kokain, speed i “bombone”, a u automobilu, s kojim su evidentno vozili drogu do krajnjih kupaca, pronašeno je još kilogram droge.

– U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 27. kolovoza provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1981.) i hrvatske državljanke (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama. Postoji osnovana sumnja da su 38-godišnjak i 23-godišnjakinja 26. kolovoza 2019., u kući u kojoj neprijavljeno borave u Zadru, kao i u dva osobna vozila kojima se koristi 38-godišnjak; sukladno prethodnom međusobnom dogovoru i protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; u cilju da se nepripadno materijalno okoriste daljnjom preprodajom na ilegalnom narko tržištu, držali u kući ukupno 596,10 grama droge marihuane pakirane u sedam PVC vrećica, 17,5 grama droge kokain pakirane u dvije PVC vrećice, 20,2 grama droge amfetamin pakirane u dvije PVC vrećice, te 5,4 grama droge MDMA, dok su u osobnim vozilima držali ukupno dva kilograma i 364 grama droge marihuane, pakirane u tri PVC vrećice, te 734,10 grama droge amfetamin, stoji u priopćenju Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Nakon ispitivanja, 23-godišnja osumnjičenica je puštena na slobodu, dok je sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 38-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...