25-godišnjak s 1,74 promila izazvao prometnu na Bokanjcu, kod Gračaca poginuo motociklist

U subotu, 21. rujna, u 17.30 sati u Ulici Kažimira Zankija u Zadru, 25- godišnjak je upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka kojom prilikom je izazvao prometnu nesreću u kojoj je zadobio lake tjelesne ozljede.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,74 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je prekršajno sankcioniran.

Proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 391 vozila i vozača, a poduzeli su 198 represivnih mjera. Alkotestirano je 55 vozača, od kojih je njih 9 bilo pod utjecajem alkohola.

63 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 9 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa, 2 bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 10 vozača i 2 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 15 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 1 osobe zadobila teške tjelesne ozljede, te 1 osoba lake tjelesne ozljede.

Muškarac je poginuo u prometnoj nesreći u petak oko 11 sati između Gračaca i Knina, nedaleko od mjesta Otrić. Promet je bio obustavljen te se vozilo preko Obrovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...