povećanje sredstava

300 tisuća kuna za sanitetski prijevoz, za obnovu i ulaganje u azil 50 tisuća kuna

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Za “zaštitu životinja”, hvatanje i daljnje zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja, Grad planira povećati sredstva za 50.000,00 kuna.

Navedeni iznos potrebno je osigurati zbog saniranja šteta u skloništu za životinje na Žmirićima, nastalih uslijed nevremena praćenim jakim pljuskom i vjetrom koji je obarao stabla nanijevši pri tom veću materijalnu štetu na improviziranim objektima i boksevima za životinje, napominju te dodaju kako je dio navedenih sredstava potrebno preusmjeriti i za azil za životinje koji se nalazi na području Sabunika s kojim Grad Zadar ima zaključen ugovor o pružanju usluga zbrinjavanja napuštenih pasa i mačaka, a koji je u međuvremenu ušao u sustav PDV-a.

300 tisuća kuna više osigurava se za sanitetski prijevoz.

Kako je sustav hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza trebalo objediniti tako je u Zadarskoj županiji od 1. lipnja 2018. godine djelatnost sanitetskog prijevoza prešla iz Doma zdravlja i postala sastavnim dijelom Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Od tada nastaje vakuum, objašnjavaju iz grada, i započinju problemi oko nadležnosti sanitetskog prijevoza na zadarskim otocima. Kako taj problem ne trpi odlaganje Zadarska županija i Grad Zadar načelno su se dogovorili da će iz svojih proračuna financirati sanitetski prijevoz za žitelje zadarskih otoka. Grad Zadar će za tu uslugu u svom proračunu za 2019. godinu osigurati iznos od 300.000,00 kuna.

Rasprava o ovim stavkama naći će se na sjednici Gradskog vijeća.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar