300 tisuća kuna za sanitetski prijevoz, za obnovu i ulaganje u azil 50 tisuća kuna

Za “zaštitu životinja”, hvatanje i daljnje zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja, Grad planira povećati sredstva za 50.000,00 kuna.

Navedeni iznos potrebno je osigurati zbog saniranja šteta u skloništu za životinje na Žmirićima, nastalih uslijed nevremena praćenim jakim pljuskom i vjetrom koji je obarao stabla nanijevši pri tom veću materijalnu štetu na improviziranim objektima i boksevima za životinje, napominju te dodaju kako je dio navedenih sredstava potrebno preusmjeriti i za azil za životinje koji se nalazi na području Sabunika s kojim Grad Zadar ima zaključen ugovor o pružanju usluga zbrinjavanja napuštenih pasa i mačaka, a koji je u međuvremenu ušao u sustav PDV-a.

300 tisuća kuna više osigurava se za sanitetski prijevoz.

Kako je sustav hitne medicinske pomoći i sanitetskog prijevoza trebalo objediniti tako je u Zadarskoj županiji od 1. lipnja 2018. godine djelatnost sanitetskog prijevoza prešla iz Doma zdravlja i postala sastavnim dijelom Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Od tada nastaje vakuum, objašnjavaju iz grada, i započinju problemi oko nadležnosti sanitetskog prijevoza na zadarskim otocima. Kako taj problem ne trpi odlaganje Zadarska županija i Grad Zadar načelno su se dogovorili da će iz svojih proračuna financirati sanitetski prijevoz za žitelje zadarskih otoka. Grad Zadar će za tu uslugu u svom proračunu za 2019. godinu osigurati iznos od 300.000,00 kuna.

Rasprava o ovim stavkama naći će se na sjednici Gradskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...