37-godišnji narko diler Živković kokain držao ispod sjedala motora, zadržan u zatvoru

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom droga.

– Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnji osumnjičenik 16. rujna 2019. oko 17,15 sati, u Zadru; protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju opojnih droga, u cilju daljnje preprodaje radi stjecanja protupravne imovinske koristi; u prostoru ispod sjedala motocikla kojim se koristi, držao jedan kilogram i 136,5 grama droge kokain zapakirane u omot oblijepljen folijom, a ta se droga nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, stoji u priopćenju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sjetimo, višemjesečna istraga zadarske policije rezultirala je uhićenjem narko dilera u zadarskim krugovima poznatog po preprodaji kokaina.

Droga koja mu je nađena visoke je čistoće i na tržištu vrijedi oko 1,7 milijuna kuna.

– Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru pretragom nekretnina i vozila koje je ovaj 37-godišnjak koristio pronađeno je 1136,5 grama kokaina izrazito visoke čistoće od 75 do 90 posto. Tako čistom kokainu prije plasiranja na narko tržište “punilima” se povećava se masa. Stoga, zaplijenjena količina predstavljala više od tri kilograma droge koja se prodaje po cijeni od 500 kuna za jedan gram, kazao je prije nekoliko dana voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić.

Riječ je o Josipu Živkoviću s Bilog Briga koji je novac od prodaje droge ulagao u unosan posao s nekretninama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...