u četvrtak ,19. rujna

Antena daruje ulaznice za predstavu prema priči Virginije Woolf “Soba za poglede”

Društvene mreže
Tamni način

Kazalište lutaka Zadar treću sezonu zaredom nastavlja s programom Večernje scene za odrasle. Koncept programa namijenjen je afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija, a održava se jedan četvrtak u mjesecu u večernjem terminu.

Prva predstava u sklopu Večernje scene u četvrtak, 19. rujna je “Soba za poglede”. Riječ je o autorskom projektu Ivane Buljan Legati nastalom prema priči “Nova haljina” u prijevodu Sanje Lovrenčić iz zbirke kratkih priča Virginije Woolf “Kuća duhova” iz 1944. godine, u kojima suptilno, gotovo poetski dotiče i priziva motive i lica iz čuvenog romana “Gospođa Dalloway”.

Na rasporedu je u 20 sati.

“Soba za poglede” je drama o promatranome izloženom pogledima drugih koji nisu uvijek tihi i pažljivi. Ona na posve dirljiv način probija u unutarnji, nestabilan i gotovo nikome znan život krhke, društveno (ne)angažirane, plašljive i u osamu povučene jedinke, stanovite Mabel Waring, koja naoko nevažanim događajem odlaska na zabavu u društvo kojemu zapravo ne pripada pokušava razbiti ciklus nesigurnosti, nemira koje osjeća pred drugim ljudima i poraditi na svojoj nedruštvenosti. Suočena s posljedicom svojega izbora, stidljiva, paralizirana strahom, slojevita i gotovo nijema od usmjerenosti na vlastite nedostatke, prekomjerno opterećena dojmom koji ostavlja na druge ne uspijeva se uključiti u opći slijed večeri. No to nipošto ne znači da se njezin trud nije isplatio.

Režija i oblikovanje svjetla potpisuje Marina Petković Liker, za kostime i scenografiju zadužena je Zdravka Ivandija Kirigin, autori glazbe su MrLee&IvaneSky (Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle), fotografija, dizajn i video materijali izradio je Darije Petković, a naslovnu ulogu, dramatizaciju i produkciju odradila je Ivana Buljan Legati.

Darujemo 2 ulaznice. Tagirajte se ispod facebooka i budite brzi, već danas objavljujemo sretnog dobitnika.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar