Antena daruje ulaznice za predstavu prema priči Virginije Woolf “Soba za poglede”

Kazalište lutaka Zadar treću sezonu zaredom nastavlja s programom Večernje scene za odrasle. Koncept programa namijenjen je afirmiranim i neafirmiranim autorima svih generacija, a održava se jedan četvrtak u mjesecu u večernjem terminu.

Prva predstava u sklopu Večernje scene u četvrtak, 19. rujna je “Soba za poglede”. Riječ je o autorskom projektu Ivane Buljan Legati nastalom prema priči “Nova haljina” u prijevodu Sanje Lovrenčić iz zbirke kratkih priča Virginije Woolf “Kuća duhova” iz 1944. godine, u kojima suptilno, gotovo poetski dotiče i priziva motive i lica iz čuvenog romana “Gospođa Dalloway”.

Na rasporedu je u 20 sati.

“Soba za poglede” je drama o promatranome izloženom pogledima drugih koji nisu uvijek tihi i pažljivi. Ona na posve dirljiv način probija u unutarnji, nestabilan i gotovo nikome znan život krhke, društveno (ne)angažirane, plašljive i u osamu povučene jedinke, stanovite Mabel Waring, koja naoko nevažanim događajem odlaska na zabavu u društvo kojemu zapravo ne pripada pokušava razbiti ciklus nesigurnosti, nemira koje osjeća pred drugim ljudima i poraditi na svojoj nedruštvenosti. Suočena s posljedicom svojega izbora, stidljiva, paralizirana strahom, slojevita i gotovo nijema od usmjerenosti na vlastite nedostatke, prekomjerno opterećena dojmom koji ostavlja na druge ne uspijeva se uključiti u opći slijed večeri. No to nipošto ne znači da se njezin trud nije isplatio.

Režija i oblikovanje svjetla potpisuje Marina Petković Liker, za kostime i scenografiju zadužena je Zdravka Ivandija Kirigin, autori glazbe su MrLee&IvaneSky (Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle), fotografija, dizajn i video materijali izradio je Darije Petković, a naslovnu ulogu, dramatizaciju i produkciju odradila je Ivana Buljan Legati.

Darujemo 2 ulaznice. Tagirajte se ispod facebooka i budite brzi, već danas objavljujemo sretnog dobitnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...