Antenu Zadar sada čujete još bolje, a uskoro emitiramo i u nacionalnom DAB+ sustavu

Odobrenjem Agencije za elektroničke medije i HAKOM-a, Antena Zadar odnedavno svoj program emitira s objekta Odašiljača i veza – Mala glava na otoku Ugljanu, čime smo znatno kvalitetnije signalom pokrili koncesijsko područje.

Ako niste sigurni čujete li nas, jednostavno ručnim biranjem postavite svoj FM prijamnik na frekvenciju 97,20 MHz. Prijamnici s RDS sustavom na ekranu će prikazati tekst “ANTENA” dok će oni novijeg datuma prikazati i tekst “Zadarski br.1 za najbolju glazbu”.

Ako imate ove potonje, dakle, novijeg datuma, za vas imamo još jednu novost – uskoro ćemo tu prikazivati dodatne informacije i poruke, poput naziva izvođača i pjesme koja trenutno svira.

Prvi i jedini zadarski radio s nacionalnim pokrivanjem

Planovima naše medijske Kuće tu nije kraj. Naime, u tijeku su posljednje pripreme za početak emitiranja našeg programa u DAB+ multipleksu Odašiljača i veza i to s čak 5 odašiljača; Vidova gora (Brač), Učka, Sljeme, Ivanščica, te Belje “Đuro Podboj”.

Emitiranjem s 5 velikih odašiljačkih sustava pokrit ćemo, uz postojeći FM signal, dodatnih 3,2 milijuna stanovnika koji će naš program moći pratiti u vrhunskoj kvaliteti zvuka putem DAB+ prijamnika.

Ovim projektom Antena Zadar postaje prvi zadarski radio s nacionalnim pokrivanjem. Signalom ćemo tako uz ukupno 3,5 milijuna stanovnika koliko ćemo pokriti FM i DAB+ signalom, pokriti i dodatnih otprilike milijun ljudi, s obzirom na to da DAB+ signal pokriva djelomično teritorij Italije, Austrije, Mađarske i Srbije.

Dakako, naš program i dalje možete pratiti putem A1 kabelske i digitalne mreže, kao i svih mobilnih aplikacija za slušanje radijskog programa. Isto tako, za područje Europe, Sjeverne Amerike, Kanade i Australije svoj program i dalje emitiramo putem sustava Net TV Plus.

Za jesen nova programska shema, zvučni elementi i emisije

Osim novih slušatelja, mnogo toga novog i zanimljivog pripremamo i za sve one vjerne pratitelje na 97,2 MHz. Osim novih zvučnih elemenata, znatno dinamičnijeg programa te niza novih emisija, koje se djelomično vraćaju u program a u znatnoj mjeri uvodimo nove, moramo najaviti i nove elektronske emisije, ali i one zabavne i lokalne.

Sve o programu i našeg radija, a vrlo skoro i o svim emisijama, možete doznati na novim internetskim stranicama www.972.fm gdje vas čekaju isključivo radijske informacije i zanimljivosti.

Slušamo se, dakle, na 97,2 MHz, putem aplikacija i kabelskih sustava A1 i Bnet, putem mreža Net TV Plus a uskoro i putem DAB+ prijamnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...