Apple predstavio nove proizvode; iPhone 11, iPhone 11 Pro i Watch

Kalifornijski proizvođač službeno je predstavio novu generaciju pametnih uređaja, uključujući novi iPad, Apple Watch i naravno – iPhone.

Američki proizvođač Apple u dvorani Steve Jobs Theatre predstavlja najnoviju kolekciju pametnih uređaja, uključujući i ovogodišnju iteraciju popularnog iPhonea

Kao što to biva svake godine, Apple početkom rujna predstavlja nove verzije svojih popularnih mobilnih uređaja, s time da je 2019. u fokusu, citiramo, ‘inovacija prije svega’.

Usluge

Apple je početak prezentacije rezervirao za usluge – konkretno Apple Arcade koji za mjesečnu pretplatu nudi pristup svim videoigrama u Appleovoj bazi. Apple Arcade će korisnicima Appleovih uređaja pružiti mjesec dana besplatne usluge. Drugi na redu bio je Apple TV+, Appleov ulazak u tržište kojim dominiraju usluge kao Netflixa i HBO-a. Usluga stiže 1. studenog, a cijena će joj biti 4.99 dolara mjesečno. Kupci novih Apple uređaja uslugu će moći koristiti godinu dana besplatno.

iPad i Apple Watch

Apple je nakon usluga predstavio potpuno novi iPad dijagonale 10.2 inča pokretan A10X Fusion čipom. Uređaj će koštati 329 dolara. Novi Apple Watch imat će ugrađeni kompas i always on prikaz. Uređaj će doći u četiri materijala, aluminij, nehrđajući čelik, titanij i keramika. Početna cijena uređaja bit će 399 dolara. Prednarudžbe počinju danas, a bit će dostupan 20. rujna.

iPhone 11

Nasljednik iPhonea XR zove se iPhone 11. Novi uređaj dolazi u 6 boja, ima 6.1-inčni LCD ekran sa TrueTone prikazom, može i reproducirati 3D zvuk, a dolazi i dvije kamere za širokokutno snimanje. Nove kamere pružaju širi raspon opcija snimanja uključujući snimanje videa u 4K pri 60 sličica u sekundi, kao i portret mod za životinje (koji nije bio dostupan u prošloj verziji uređaja).

Frontalna kamera od sada može snimati 4K video i usporeni video, kao i slike u većoj rezoluciji. Uređaj, naravno, pokreće nova genaracija procesora – A13 Bionic. iPhone 11 će također doći sa malo boljom baterijom koja će pružati sat vremena više korištenja u odnosu na iPhone XR. Telefon će koštati 50 dolara manje od iPhonea XR – 699 dolara.

iPhone 11 Pro

Nakon iPhonea 11 predstavljen je iPhone 11 Pro. Novi uređaj dolazi u dvije verzije – 5.8 i 6.5 inčna. Riječ je o smartfonu sa A13 čipom, rubom od mat nehrđajućeg čelika, dostupnim u četiri boje (siva, zlatna, tamno zelena i crna). Što se prikaza tiče, novi iPhone koristi istu tehnologiju kao i novi Mac – 1200 nita, 50 posto veće energetske učinkovitosti i s podrškom za HDR 10. 5.8 6.5 1200 nita. Apple novi prikaz zove Super Retina XDR. Baterija mu traje 4, odnosno 5 sati dulje od prošle generacije, s time da ovog puta konačno dolazi sa punjačem od 12 V.

Što se kamera tiče, novi iPhone dolazi sa telefoto objektivom, širokokutnim objektivom i ultraširokim objektivom. Cijene su iste kao kod prošlogodišnjih modela: iPhone 11 Pro košta 999 dolara, dok veća verzija košta 1099 dolara. Drugim riječima, barem po cijeni – sve je isto k’o i lani.

iPhone 11 i iPhone 11 Pro bit će dostupni u SAD-u od 20. rujna. Datum dolaska u EU još nije poznat, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...