Derutna zgrada bivše osnovne škole postaje zadarski centar za palijativnu skrb – Hospicij Babindub

Nakon što je bivši ministar državne imovine donio odluku o predaji državne imovine na području Crnoga Zadarskoj Županiji bez naknade, na Kolegiju se našao i prijedlog Odluke o stjecanju prava vlasništva nad tom nekretninom.

Radi se o dvije čestice od preko dvije tisuće kvadrata, na kojima se nalazi derutna zgrada osnovne škole s igralištem.

Kako je na Kolegiju župana pojasnio resorni pročelnik Nikica Miletić, te su nekretnine darovane u svrhu izgradnje smještaja centra za palijativnu skrb – Hospicij Babindub.

„To je projekt od općeg, javnog i socijalnog interesa. Moram naglasiti da je ovo već šesta nekretnina koju je Zadarska županija dobila od početka godine, čija se vrijednost procjenjuje na preko tri milijuna kuna, dok se ukupna vrijednost svih dobivenih nekretnina penje na 60 milijuna kuna“ – istaknuo je Miletić, dodavši kako se treba što prije, odmah nakon Županijske skupštine, potpisati ugovor da se može krenuti u realizaciju ovog važnog projekta.

Župan Longin naglasio je kako je ovo samo još jedan dokaz da je osnivanje Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom bilo pun pogodak. Naglasio je da će i  Županija konačno useliti u svoje prostore gdje neće plaćati najamninu te će taj novac moći usmjeriti na druge, važnije stvari.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...