polugodišnje izvješće o radu

Dukić o sebi na 50 stranica; Pohvalio se projektom “Grad bez crnih jama”, školom na Novom Bokanjcu, uređenjem Muraja…

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Gradonačelnik Branko Dukić održao je javni kolegij s pročelnicima upravnih odjal Grada Zadra. Na dnevnom redu bilo je i njegovo polugodišnje izvješće o radu.

– Sažeo sam ga na pedesetak stranica, kažem sažeo jer je ovo razdoblje za naš grad bilo jako dinamično, aktivno, učinkovito. Dovoljno je podsjetiti kako je u prvih šest mjeseci ove godine u Zadru potpisano ugovora o gradnji komunalne i društvene infrastrukture u vrijednosti od preko milijardu kuna. To su Aglomeracija Zadar-Petrčane, Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje, nove škola i zgrada u MO Novi Bokanjac, Centar Mocire, Područna škola Ploča, kazao je Dukić.

Pohvalio se s više projekata.

Potpisan je povijesni ugovor za izgradnju sustava odvodnje na širem području našeg grada kroz projekt „Aglomeracija Zadar – Petrčane“ koji svojim obimom donosi ne samo „grad bez crnih jama“ već i uređenje sve prateće infrastrukture. Realizacijom ovog projekta, Grad Zadar stavlja se na kartu najrazvijenijih gradova EU po stupnju priključenosti na kanalizaciju. Vrijednost projekta je 567 milijuna kuna, od čega je 313 milijuna bespovratnih sredstava EU.

Projekt obuhvaća široko gradsko područje od istoka do zapada, od Crvenih kuća preko Bilog briga, Bokanjca i Dikla, do Kožina i Petrčana. Projekt je zato podijeljen na 28 potprojekata.
Potpisan je Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Ugovor je vrijedan 368.492.963,75 kuna, a predviđen završetak radova je u drugoj polovici 2022. godine. Preduvjet je to za trajno zatvaranje i sanaciju odlagališta Diklo.

Prikupljene su sve potrebne potvrde, očitovanja i suglasnosti potrebne za lokacijsku dozvolu za izgradnju komunalne infrastrukture GZ Crno koja je izdana početkom srpnja. Izrađen je  glavni projekt elektroenergetskih vodova kojim je utvrđen konačan smještaj planiranog dalekovoda i pripadajuće trafostanice u GZ Crno. Neću dužiti jer ćemo o tome u sljedećoj temi.
Izrađena je sva potrebna prostorno-planska dokumentacija i obavljeni su svi administrativni poslovi potrebni za izgradnju novih POS-ovih stanova na Crvenim kućama. Potpisom više ugovora s Ministarstvom državne imovine  i APN-a stvoreni su uvjeti za početak projektiranja i izgradnje novih stotinu POS stanova na lokaciji Crvene kuće. APN je krajem svibnja objavio javno nadmetanje za usluge izrade projektne dokumentacije.

Krenuli su i radovi na Mocirama, a izabrani su i izvođači radova na izgradnji nove osnovne škole na Novom Bokanjcu i rekonstrukciji Područne škole Ploča.

U tijeku je i 66.5 milijuna kuna vrijedan kapitalni projekt “Zadar Baštini” koji obuhvaća rekonstrukciju Providurove palače i parterno uređenje Bedema zadarskih pobuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar