Enio Dukić osvojio srebro na Europskom kickboxing prvenstvu: “Većina misli da se nakon borbe „mrzimo“, ali to nije istina”

Da ništa nije nemoguće i nedostižno govori nam priča Enia Dukića, šesnaestogodišnjeg kickboksača iz Vrsi. Ova mlada nada hrvatskog sporta osvaja nagrade i priznanja na svim natjecanjima na kojima se pojavi. Do sada je prikupio preko 50 medalja a trenira „tek“ 6 godina.

– S kickboxingom se bavim od svoje desete godine. Od malih nogu sam s tatom gledao boksačke mečeve koji su me zaintrigirali i jednostavno nije bilo drugog sporta osim kickboxinga u kojeg sam se zaljubio, govori nam Enio dok pokazuje impresivnu zbirku uspomena i medalja.

Enio od samih početaka trenira u kickboks klubu Pretorian koji je kako u Zadru tako i u cijeloj Hrvatskoj poznat kao vrlo uspješan i prosperitetan klub.

– Moje prvo natjecanje je bilo već nakon prve godine u klubu, nastupio sam na turniru u Slunju, a kući sam se vratio s dvije srebrene medalje, nastavlja.

Zanimalo nas je kako uspijeva uskladiti školske obveze s treningom i koliko je često trenirao preko ljeta.

– Škola mi je uvijek ujutro, a treninzi popodne tako da mi je to ispalo savršeno, a preko ljeta sam trenirao svaki drugi dan jer smo se pripremali za europsko prvenstvo sa reprezentacijom Hrvatske u kickboksu.

U Hrvatskoj je vjerojatno najpoznatiji kickboksač Mirko Filipović koji je uzor mnogim mladima pa smo tako pitali Enia ima li on kao sportaš uzor.

– Nemam uzor jer se ne volim uspoređivati s drugima, svatko je individualac za sebe, svatko ima svoju tehniku i način borbe što boks čini drugačijim sportom od drugih, odlučno će naš sugovornik.

Mnogi smatraju boks vrlo nasilnim i neprihvatljivim sportom zbog surovosti borbe.

– Većina misli da se mi i nakon borbe „mrzimo“ ali to nije istina. To je sport kao i svaki drugi, nakon borbi nastavljamo druženja i svi smo mi zapravo jedna velika kickboks obitelj. Ovim putem se moram zahvaliti svom treneru Mentoru Topalliju koji me podučava od samih početaka i zaslužan je jednim dijelom za moj uspjeh, završava Enio.

Hrvatska kickboks reprezentacija nedavno se vratila sa europskog prvenstva održanog u Mađarskoj na kojem je nastupilo 1992 natjecatelja iz 39 zemalja.

Hrvatska je ostvarila odlične rezultate, dok su se Zadrani posebno istaknuli. Zadranin Toni Premić, dvostruki državni prvak u Mađarskoj je osvojio zlatno i brončano odličje.

Enio je osvojio srebro i broncu dok su Paola Tomrecaj i Ivona Galešić dobile pohvale stručnog suda.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...