Evo koliko smo javnog novca, osim duga koji stiže na naplatu, potrošili na koncert Rite Ore

Kako bi se minus od 724 tisuće kuna koji nam je ostao nakon koncerta Rite Ore na Višnjiku javnosti obznanio na što blaži način, financijsko je izvješće putem javnog priopćenja iznio gradonačelnik Branko Dukić.

U njemu, nas, između ostalog, uvjerava kako zadarska mladež zaslužuje u svom gradu gledati zvijezdu čije nastupe posjećuju njihovi vršnjaci u Londonu i drugim svjetskim metropolama.

Također, napominje kako su vrlo lako mogli dovesti izvođače iz susjednih nam zemalja (aludirajući na cajke iz Srbije) koji bi, tvrdi, napunili dvoranu i kao takvi bili profitabilni, no kako isto, unatoč “financijskom riziku”, nije politika koju žele provoditi.

Slaba je to utjeha poreznim obveznicima koji će poslovni promašaj nekolicine gradskih funkcionera od gotovo 100 tisuća eura podmiriti iz svog džepa ili, kako se voli reći da bi se stvari ublažile, iz gradskog proračuna.

Od Grada Zadra doznajemo koliko smo sredstava, mimo duga koji nam je ostao, izdvojili za dolazak pop pjevačice. Prema istom, komercijalni su sponzori dali ukupno 312 tisuća kuna, dok zbroj javnog novca (iz Grada Zadra, Turističke zajednice) iznosi 473 tisuće kuna.

Ukupno putem sponzorskih ugovora ostvaren je prihod u iznosu od 862.000,00 kuna, i to kako slijedi OTP banka 250 tisuća kuna, Grad Zadar 50 tisuća kuna, Cedar 64.800,000 kuna i Zagrebačka pivovara 12 tisuća kuna. Udio financijskih sredstava u realizaciji koncerta od strane Turističke zajednice iznosio je 423.046.29 kuna. Dodatno je ostvaren i prihod od prodaje ugostiteljskih usluga u iznosu od 60.200 kuna, odgovaraju iz Grada.

Odgovor nas dovodi do zaključka kako smo za mega koncert, od svojih davanja kao radnih ljudi, obrtnika ili poduzetnika izdvojili milijun i 197 tisuća kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...