Glasovac: “Plenkovića ne sekira previše što mladi ili cijele obitelji odlaze iz Hrvatske”

Nakon dvomjesečne stanke danas je počela 14. sjednica koja će trajati do kraja listopada. Sjednica Sabora počela je Aktualnim prijepodnevom, a pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima postavit će 38 zastupnika iz oporbenih stranaka i stranaka vladajuće koalicije.

Upitana da komentira današnje Aktualno prijepodne, zastupnica SDP-a Sabina Glasovac rekla je na N1 televiziji kako premijer zapravo “ništa ne odgovara, ne daje odgovore na pitanja”.

Istaknula je kako ga je ona konkretno pitala zbog čega je smijenio ministricu Gabrijelu Žalac, bivšu ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, na koje premijer nije odgovorio, ustvrdila je Glasovac.

“A hrvatska javnost bi ga zasigurno cijenila (odgovor, op.a.) i pokazao bi veliki autoritet da je rekao da je gospođu Žalac smijenio jer ne dozvoljava da se uz njegovu Vladu ne veže ni sumnja na korupciju, a kamoli korupciju”.

Upitana da komentira tvrdnje vladajućih kako se samo govori o negativnoj percepciji javnosti koja se potencira, zastupnica Glasovac je rekla kako “negativna percepcija javnosti nije nešto što je nastalo samo od sebe. Nitko nije namjestio skupi Mercedes Gabrijeli Žalac u dvorište. Nije to netko podmetnuo i stvorio percepciju. Nitko nije Tolušiću ispunjavao imovinsku karticu i zaboravio unijeti neke nekretnine.”

“Percepcija je proizvod akcije, a tu akciju su radili HDZ-ovi ministri,” kazala je Glasovac.

Također je rekla kako Plenković i njegovi ministri “vezu goblen korupcije. Nije nitko podmetnuo te afere.”

“Ako Andrej Plenković želi tako visoki standard u svojoj vladi, kako su ti ministri postali njegov izvor? Da, on ih je smijenio, ali on im je i ukazao povjerenje. Ne možete jedno lice pokazivati u Europi, a drugo u Hrvatskoj. Ili jeste ili niste. Ili imate nultu  toleranciju na korupciju ili je tolerirate.”

Rekla je također kako premijera “iz takta ne izbacuju problemi u Hrvatskoj, problemi u Vladi ili korupcija. Jedino što njega može uzrujati su napadi unutar HDZ-a.”

“Ne sekira njega previše što mladi ili cijele obitelji odlaze iz Hrvatske. Njega ste uzrujanog mogli vidjeti jedino neki dan kada je njegov kolega Kovač najavio kandidaturu za predsjednika HDZ-a.”

“Njemu jedinu emociju budi njegova funkcija u HDZ-u, a ne toliko problemi s kojima se Hrvatska suočava.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...