Grad će sufinancirati rad 22 privatna vrtića

Gradonačelnik Branko Dukić potpisao je ugovore za sufinanciranje rada vrtića drugih osnivača s 22 vrtića i za ovu pedagošku godinu.

Sufinanciranje rada vrtića drugih osnivača provodi se kroz isplatu plaća odgojiteljicama, njih 128 za 64 odgojno-obrazovne skupine u 22 vrtića koji imaju potpisane ugovore s Gradom Zadrom.

Potpisom ugovora o sufinanciranju vrtići drugih osnivača obvezali su se naplaćivati participaciju od roditelja jednaku onoj u gradskim vrtićima.

Od početka pedagoške 2017./2018. godine participacija za smještaj djece u dječje vrtiće je umanjena te sada za 10-satni cjelodnevni program iznosi 600,00 kuna, za drugo dijete u predškolskoj ustanovi 300,00 kuna, a za treće i svako sljedeće dijete pohađanje vrtića je besplatno.

Za poludnevni (5-satni) program participacija iznosi 300,00 kuna. Budući su ovime prihodi gradskih vrtića i vrtića drugih osnivača umanjeni, Grad je povećao izdvajanja za gradske vrtiće na pozicijama materijalnih i ostalih rashoda za zaposlene dok se za vrtiće drugih osnivača isplaćuje dodatne subvencije u iznosu od 2.000,00 kuna po skupini.

Program potpore stručnom timu vrtića drugih osnivača nastavili smo i u pedagoškoj 2019./2020. godini. Program se provodi u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak koji je formalni poslodavac stručnom timu. Na ovaj način stručni suradnici imaju mogućnost stručnog napredovanja u skladu s Pravilnikom o načinu i uvjetima napredovanja u struci i promicanju u položajna zvanja odgojitelja i stručnih suradnika u dječjim vrtićima, budući ih za napredovanje može predložiti jedino odgojiteljsko vijeće. Potpora ovom programu za 2019. godinu iznosila je 590.000,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...