Josip Živković u stanu držao kokain vrijedan 1,6 milijuna kuna, novac ulagao u nekretnine

O višemjesečnom istraživanju zadarske policije, koje je u urodilo uhićenjem 37-godišnjaka iz Zadra za kojega se sumnja da je vodeći opskrbljivač kokainom na zadarskom narkotržištu, govorio je danas voditelj Službe kriminalističke policije, Bore Mršić.

Naime, neslužbeno se doznaje da se radi o građevinskom poduzetniku Josipu Živkoviću. On je već priveden prije 17 godina, kada je kod njega pronađeno nekoliko stotina grama marihuane.

Policija je pretragom stana na Bilom brigu i automobila pronašla 1.136 grama čistog kokaina, sa čistoćom između 75 i 90 posto, s kakvom se ne plasira na tržište.

Ova je akcija točka na i istraživanja provedenih zadnjih mjeseci u kojima je priveden veći broj opskrbljivača drogom nižeg ranga. S obzirom da se kokain prodaje po cijeni od najmanje 500 kuna, ova količina na tržištu vrijedi preko 1,65 milijuna kuna, rekao je Mršić.

Nadalje, policija sumnja da je dosadašnju zaradu od ilegalne prodaje droge Živković investirao u nekretnine i druge vrijednosti u posjedu članova obitelji, s obzirom da postoji veliki nesrazmjer između prihoda i vrijednosti navedene imovine. Zbog toga je policija o svemu izvijestila Ministarstvo financija, koje će provesti daljnju istragu. Osumnjičeni Zadranin je pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela zloporabe droge priveden pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Sva droga bila je namijenjena isključivo distribuciji na našim ulicama i ne bi završila u drugim županijama i državama. Njezino porijeklo obilno je, pa tako i ovog puta, iz istočnih susjednih država, rekao je Mršić.

Novinarima se obratio i načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Ovom zapljenom spašeni su životi i na tome nećemo stati. Droga je duboko ušla u svakodnevni život i ne bira žrtve, od eksperimenata na zabavi do teške ovisnosti mali je korak. U akcijama često svjedočimo da roditelji ne znaju da mu je dijete konzument, na što upućuje nedostatak sna, neobično i nasilno ponašanje, nestanak stvari iz kuće, nepoznato društvo. Ako se takve stvari primijete, zadnji je trenutak da se reagira, upozorio je Dražina roditelje.

Kako je istaknuo, ove godine provedeno je 112 kriminalističkih istraživanja u kojima je 16 puta zaplijenjen heroin ukupne težine oko 1,5 kilograma, jednako toliko kokaina, preko 12 kilograma marihuane, 1,3 kilograma amfetamina, oko 700 grama ecstasyja…

Ponosni smo na naše mlade ljude koji ostvaruju takve rezultate. Vjerujem da možemo nastaviti s pozitivnim trendom borbe protiv ove pošasti, rekao je načelnik Dražina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...