kolegij

Kabinet za ranu intervenciju; Grad će sudjelovati u troškovima roditelja koji terapiju plaćaju privatno

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na Kolegiju gradonačelnika pročelnik Mario Pešut predstavio je plan rješavanja problema nastalih nakon gašenja Kabineta za ranu intervenciju.

Grad će preuzeti svoj dio odgovornosti i financiranja kabineta, kako bi on opet profunkcionirao bez troškova za roditelje. Do uspostave tog novog modela, za koji će se u najskorijem roku raspisati natječaj za djelatnike, a od MORH-a zatražiti privremeni prostor na Ravnicama u prostorijama bivšeg Centra za prevenciju ovisnosti, Grad će participirati u troškovima roditelja koji moraju terapiju plaćati privatno. Također, dogovoren je i novi model, po kojem će se, nakon određenih izmjena statuta DV Latica, rana intervencija moći provoditi i u tom vrtiću.

Isto tako, Grad, Županija i Caritas su pripremili i prijavili projekt za sufinanciranje iz EU fondova kojim bi se oformio još jedan mobilni tim rane intervencije. Za taj projekt se još čeka evaluacija.

Pročelnik Pešut predstavio je i neke izmjene koje su predložene u kriterijima za dodjelu socijalnih stanova.

Ovom Odlukom o uvjetima i mjerilima za davanje u najam socijalnih stanova u vlasništvu Grada Zadra predlažu se tek manje izmjene, a koje se prvenstveno odnose zaštitu jednoroditeljskih obitelji i obitelji s djecom na školovanju. Nadalje prednost se daje obiteljima s djecom na školovanju, a na koncu treća izmjena odnosi se na smanjenje broja bodova za korisnike zajamčene minimalne naknade.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar