Kabinet za ranu intervenciju; Grad će sudjelovati u troškovima roditelja koji terapiju plaćaju privatno

Na Kolegiju gradonačelnika pročelnik Mario Pešut predstavio je plan rješavanja problema nastalih nakon gašenja Kabineta za ranu intervenciju.

Grad će preuzeti svoj dio odgovornosti i financiranja kabineta, kako bi on opet profunkcionirao bez troškova za roditelje. Do uspostave tog novog modela, za koji će se u najskorijem roku raspisati natječaj za djelatnike, a od MORH-a zatražiti privremeni prostor na Ravnicama u prostorijama bivšeg Centra za prevenciju ovisnosti, Grad će participirati u troškovima roditelja koji moraju terapiju plaćati privatno. Također, dogovoren je i novi model, po kojem će se, nakon određenih izmjena statuta DV Latica, rana intervencija moći provoditi i u tom vrtiću.

Isto tako, Grad, Županija i Caritas su pripremili i prijavili projekt za sufinanciranje iz EU fondova kojim bi se oformio još jedan mobilni tim rane intervencije. Za taj projekt se još čeka evaluacija.

Pročelnik Pešut predstavio je i neke izmjene koje su predložene u kriterijima za dodjelu socijalnih stanova.

Ovom Odlukom o uvjetima i mjerilima za davanje u najam socijalnih stanova u vlasništvu Grada Zadra predlažu se tek manje izmjene, a koje se prvenstveno odnose zaštitu jednoroditeljskih obitelji i obitelji s djecom na školovanju. Nadalje prednost se daje obiteljima s djecom na školovanju, a na koncu treća izmjena odnosi se na smanjenje broja bodova za korisnike zajamčene minimalne naknade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...