PROGNOZA VREMENA

Kakvo nas vrijeme očekuje danas, ali i početkom rujna?

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Vrućina i sparina pratit će nas još u nedjelju i ponedjeljak, a u nastavku rujna vrijeme će biti znatno drukčije – svježije, vjetrovitije, kišovitije. Ponegdje će biti i olujnih nevremena, osobito u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje će nevolje prouzročiti i bura.

“U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti još jedan većinom sunčan, vruć i sparan dan. Ujutro je ponajprije u Posavini moguća magla. Danju će povremeno puhati umjeren jugoistočnjak, a temperatura zraka između 31 i 33 stupnja Celzija”, javlja za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

Podjednako vruće i u središnjoj Hrvatskoj gdje također ujutro može biti magle. Dan će proteći uz većinom sunčano vrijeme, a popodne samo rijetko može biti ponekog pljuska.

Najveća vjerojatnost za pljuskove opet je u gorju, a vrlo mala i u unutrašnjosti Istre. Magle će ujutro biti po kotlinama, a moguća je i na sjevernom Jadranu. Uz obalu uglavnom suho, no nebo i sunce povremeno će prekrivati visoki, bijeli oblaci.

Visokih će oblaka mjestimice biti i u Dalmaciji. Ali i ovdje uglavnom sunčano i vruće, te osobito na obali noću i neugodno toplo uz temperaturu između 23 i 25 stupnjeva Celzija. Danju će blago osvježenje pružati povremeno umjeren jugozapadnjak, ili ga pak možete potražiti u mirnom do malo valovitom moru, temperature između 25 i 27 stupnjeva Celzija.

I na jugu Hrvatske još uvijek upozorenje na vrućinu jer će i ova noć ponegdje biti vrlo topla, a dan posvuda vruć. Uz sunčano vrijeme najviša temperatura oko 32 stupnja Celzija.”

Novi tjedan – novo vrijeme!

“Novi tjedan na kopno donosi izraženiju promjenu vremena i osjetno osvježenje. Lokalno su vrlo vjerojatna i grmljavinska nevremena praćena jakim vjetrom, pa i tučom, najprije u ponedjeljak popodne u zapadnim predjelima, a u utorak i u ostatku unutrašnjosti. U srijedu pak uglavnom suho i sunčano, a vjerojatnost za pljuskove opet raste u četvrtak.

I na Jadranu vrućina će popustiti, no ponegdje će, na žalost, biti i burno, uz nevere, koje su u ponedjeljak prema večeri vjerojatne na sjevernom Jadranu, a u utorak su lokalno moguće i duž ostatka obale. Najviše će osvježiti na sjevernom dijelu, a zapuhat će i jaka do olujna bura. Najmanje kiše i najblaži pad temperature vjerojatno će biti na krajnjem jugu. U srijedu će biti suho i sunčano, no već od četvrtka opet nestabilnije.”, prognozirala je za HRT Mikuš Jurković.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar