Kakvo nas vrijeme očekuje danas, ali i početkom rujna?

Vrućina i sparina pratit će nas još u nedjelju i ponedjeljak, a u nastavku rujna vrijeme će biti znatno drukčije – svježije, vjetrovitije, kišovitije. Ponegdje će biti i olujnih nevremena, osobito u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje će nevolje prouzročiti i bura.

“U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti još jedan većinom sunčan, vruć i sparan dan. Ujutro je ponajprije u Posavini moguća magla. Danju će povremeno puhati umjeren jugoistočnjak, a temperatura zraka između 31 i 33 stupnja Celzija”, javlja za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

Podjednako vruće i u središnjoj Hrvatskoj gdje također ujutro može biti magle. Dan će proteći uz većinom sunčano vrijeme, a popodne samo rijetko može biti ponekog pljuska.

Najveća vjerojatnost za pljuskove opet je u gorju, a vrlo mala i u unutrašnjosti Istre. Magle će ujutro biti po kotlinama, a moguća je i na sjevernom Jadranu. Uz obalu uglavnom suho, no nebo i sunce povremeno će prekrivati visoki, bijeli oblaci.

Visokih će oblaka mjestimice biti i u Dalmaciji. Ali i ovdje uglavnom sunčano i vruće, te osobito na obali noću i neugodno toplo uz temperaturu između 23 i 25 stupnjeva Celzija. Danju će blago osvježenje pružati povremeno umjeren jugozapadnjak, ili ga pak možete potražiti u mirnom do malo valovitom moru, temperature između 25 i 27 stupnjeva Celzija.

I na jugu Hrvatske još uvijek upozorenje na vrućinu jer će i ova noć ponegdje biti vrlo topla, a dan posvuda vruć. Uz sunčano vrijeme najviša temperatura oko 32 stupnja Celzija.”

Novi tjedan – novo vrijeme!

“Novi tjedan na kopno donosi izraženiju promjenu vremena i osjetno osvježenje. Lokalno su vrlo vjerojatna i grmljavinska nevremena praćena jakim vjetrom, pa i tučom, najprije u ponedjeljak popodne u zapadnim predjelima, a u utorak i u ostatku unutrašnjosti. U srijedu pak uglavnom suho i sunčano, a vjerojatnost za pljuskove opet raste u četvrtak.

I na Jadranu vrućina će popustiti, no ponegdje će, na žalost, biti i burno, uz nevere, koje su u ponedjeljak prema večeri vjerojatne na sjevernom Jadranu, a u utorak su lokalno moguće i duž ostatka obale. Najviše će osvježiti na sjevernom dijelu, a zapuhat će i jaka do olujna bura. Najmanje kiše i najblaži pad temperature vjerojatno će biti na krajnjem jugu. U srijedu će biti suho i sunčano, no već od četvrtka opet nestabilnije.”, prognozirala je za HRT Mikuš Jurković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...