Kineski studenti obavljati će praksu u zadarskoj bolnici?

U srijedu, 25. rujna 2019. godine Opću bolnicu Zadar posjetilo je izaslanstvo kineske provincije Jiangxi predvođeno zamjenikom guvernera Narodne vlade te provincije Sun Jushengom. U njegovoj pratnji bili su Ding Xiaoqun- ravnatelj Komisije za javno zdravstvo, Zhang Wei- predsjednica bolnice br.1 pripojene Sveučilištu u Nanchangu, Liu Jichun- predsjednik bolnice br.2 pripojene Sveučilištu u Nanchangu i Zou Qingqin- zamjenik voditelja Odsjeka Narodne vlade provincije Jiangxi.

U pratnji izaslanstva bili su i članovi Zadarske županije. Ravnatelj Željko Čulina, dr.med., zajedno s članovima ravnateljstva primio je izaslanstvo u predavaonici Stručne knjižnice. Tom prilikom upoznao ih je s poviješću bolnice kao i strukturom i brojem zaposlenih te zdravstvenim uslugama koje ustanova pruža bolesnicima. Ravnatelj je prisutne izvijestio o strateškim ciljevima i budućom vizijom razvoja bolnice. Predmet zanimanja izaslanstva, bila je razmjena iskustava i suradnja na području javnog zdravstva, medicinske njege i obavljanja stručne prakse studenata iz provincije Jiangxi u Općoj bolnici Zadar.

Nakon prezentacije izaslanstvo je u pratnji ravnatelja, predsjednika Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar Zorana Škrgatića, dr.med., članova ravnateljstva i članova Zadarske županije obišlo novu zgradu Poliklinike.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...