Mučio i ubijao u Bruškoj; Varaždinski Županijski sud donio odluku o puštanju kapetana Dragana na slobodu

Županijski sud u Varaždinu odlučivao je u četvrtak o zahtjevu Dragana Vasiljkovića, poznatijega kao Kapetan Dragan, o puštanju na slobodu, a odluka će biti javnosti poznata nakon što bude uručena Vasiljkoviću, potvrdio je za Hinu glasnogovornik Županijskoga suda u Varaždinu Igor Pavlic.

Pavlic je izvijestio kako Vasiljković nije želio biti na sjednici Vijeća niti javiti se vidovezom, što i nije nužno za održavanje sjednice, a zastupala ga je braniteljica.

Županijski će sud odluku Vijeća objaviti nakon što bude uručena Vasiljkoviću.

Vasiljković je u lipnju 2018. pravomoćno osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata. Zbog nedostatka dokaza oslobođen je optužbe da je naredio ubojstvo dvojice zarobljenih hrvatskih vojnika u veljači 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Budući da mu je u vrijeme izdržavanja kazne uračunato osam godina i devet mjeseci, koliko je bio u ekstradicijskom zatvoru u Australiji, te vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dosad je u zatvoru proveo 13 godina te su se stekli formalni uvjeti za puštanje na slobodu. Očekivani istek kazne je krajem ožujka 2020., a Vasiljković zatvorsku kaznu izdržava u Lepoglavi.

Ovo je drugi zahtjev za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića nakon što mu je u studenome prošle godine prvi bio odbijen. Tada je zaključeno da zatvorenik negira počinjenje kaznenog djela i kaznu smatra nezasluženom, te je na temelju takvih podataka iz pribavljenih izvješća zaključeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za prihvaćanje prijedloga za njegov uvjetni otpust.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...