Općina Vir dobila nagradu za doprinos razvoju hrvatskog turizma u 2019. godini od HGK-a i Večernjeg lista

Iz ruku predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića, zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić u Koprivnici je primio posebno priznanje Večernjeg lista i HGK, a Općina Vir dobila ga je za doprinos razvoju hrvatskog turizma u 2019. godini. Iako ovo nije prvo priznanje koje je dobila virska općina, ili njezina destinacijska kompanija Vir turizam, jedno je od najcjenjenijih i najpoznatijih. Turistička patrola Večernjeg lista postoji više od 30 godina s ciljem otkrivanja čari turističkih odredišta, kako bi se time dao zamah promociji hrvatskog turizma.

U toj je rubrici Večernjeg lista Vir u 2019. godini prepoznat kao jedna od destinacija koja je hrvatskom turizmu donijela dodatnu vrijednost.

– Osjećaj je lijep i poseban, jer zaokružuje sve što smo napravili ne samo u ovoj godini, već općenito kao turistička destinacija. Potvrđuje nam kako smo na pravom putu te daje dodatni motiv da u budućnosti svojim gostima na otoku ponudimo još više, kazao je zamjenik načelnika Vučetić.

Turistička patrola je rubrika i brend Večernjakovih reportera koji od srpnja do rujna istražuju 20 morskih, a prethodno i 20 kontinentalnih destinacija, među kojima se potom biraju one najbolje. Tako je titulu najbolje destinacije kontinentalne Hrvatske odnijela Koprivnica, koja je bila domaćin Večernjakovog eventa i svečanosti dodjele nagrada, dok je u kategoriji najbolje destinacije jadranske Hrvatske pobijedila Lumbarda.

U Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici u društvu glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića, direktorice i članice Uprave Večernjeg lista Andree Borošić, pomoćnika ministra turizma Roberta Pende i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, glavne su nagrade još podijeljene Općini Lumbarda za doprinos jadranskoj turističkoj ponudi i Gradu Koprivnici za doprinos kontinentalnoj turističkoj ponudi (Šampioni turizma).

Nagrade su također uručene Restaurantu & Wine Baru Lumiere iz Osijeka za doprinos u gastronomskoj ponudi, restoranu Grozd iz Brodskog Varoša u Slavonskom Brodu te konobi Lanterna iz Mlina u Župi dubrovačkoj. Predsjednik Burilović posebno priznanje HGK-a za 2019. godinu dodijelio je još i Večernjem listu povodom 60 godina uspješnog poslovanja i promicanja gospodarskih tema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...