Opet ćemo uživati u suncu, temperatura mora je još dovoljno visoka za kupanje

Stiže nam još jedan val oblačnog i kišovitog vremena. Kiša će posebno jaka i obilna biti na sjevernom dijelu Jadrana i u Gorskom kotaru. U najzapadnijim krajevima počet će se razvedravati, a oblačno i kišovito najduže će biti na istoku i jugu zemlje. Nakon toga slijedi nekoliko toplih i sunčanih jesenskih dana, a takav će u većini zemlje biti i vikend.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčanije, osobito u središnjem i zapadnom dijelu, dok su istočnije još mogući pljuskovi. Temperatura će biti od 20 do 23 stupnja.

Malo svježije bit će u Slavoniji, gdje će se temperatura kretati oko 20 stupnjeva. Veći dio dana bit će pretežno oblačno, povremeno uz pljuskove i kišu. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar.

Nakon obilne kiše i jakih grmljavinskih pljuskova na sjevernom Jadranu doći će do razvedravanja. Puhat će uglavnom slaba bura, a temperatura će iznositi oko 23 stupnja, dok će u u gorskom dijelu biti koji stupanj manje, donosi dnevnik.hr.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo i nestabilno uz povremene pljuskove. Temperatura se neće previše mijenjati te će najviša iznositi 25 stupnjeva. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, a na krajnjem jugu puhat će jugo.

Temperatura mora još uvijek iznosi od 21 do 23 stupnja pa će i sljedećih dana biti za kupanje.

Kopnenu Hrvatsku čeka uglavnom sunčan, ali i topao vikend, koji će proći bez kiše. Osobito sunčano bit će u petak i u subotu, a u nedjelju u prvom dijelu dana bit će više oblaka, moguće i malo kiše.

Na Jadranu će u petak puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, ali će u subotu i nedjelju okrenuti na jugo. Bit će pretežno sunčano, osobito na južnom dijelu, dok će na sjevernom od subote poslijepodne biti promjenjive naoblake, a mogući su i lokalni pljuskovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...