“Otac je bio smanjeno ubrojiv i zato je moguća manja kazna”; Suđenje monstrumu s Paga počinje 16. listopada

Na Županijskom sudu u Zadru u četvrtak je održano pripremno ročište za slučaj oca koji je u veljači svoje četvero djece bacio s balkona. Na tlo su pali s visine od šest metara.

Glasnogovornik suda Hrvoje Visković rekao je nakon pripremnog ročišta, koje je bilo zatvoreno za javnost, da suđenje započinje 16. listopada,pišu 24sata.

Rekao je kako u vještačenju piše da je okrivljenik bio bitno smanjeno ubrojiv i vjerojatno je da neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.

– Kada je netko smanjeno ubrojiv zbog svojih duševnih smetnji postoji mogućnost smanjene kazne. Tako da se nemojte razbacivati s tom brojkom od 50 godina – rekao je Visković novinarima.

Ovo ročište bilo je zatvoreno za javnost i zabranjeno je bilo kakvo fotografiranje, snimanje i iznošenje podataka prema medijima. Na njemu će se naći okrivljenik i njegov branitelj te predstavnici tužiteljstva, pišu 24sata.

Predsjednik vijeća u ovom slučaju bit će sudac Ivan Marković. Na sudu bi trebali govoriti i sudski vještaci, a posebno se očekuje mišljenje psihijatra o cjelokupnom stanju oca.

Podsjetimo, 54-godišnjak je napao svoju djecu 28. veljače u obiteljskoj kući. Bilo je to u ranim jutarnjim satima, a policiji sve je javljeno u 6.47 sati.

Od četvero djece dvoje je bilo teško ozlijeđeno. Svi četvero bili su na liječenju u bolnici te su nakon liječenja pušteni na kućnu njegu. S majkom i socijalnim radnikom kasnije su prevezeni na sigurnu lokaciju.

Otac se nakon ovog stravičnog čina sam predao policiji te je priveden u policijsku postaju, a toga su ga prebacili u prostorije PU zadarske i tamo ga je ispitao državni odvjetnik.

Od tog trenutka je u pritvoru i čeka suđenje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...