Ovo piće poništava djelovanje alkohola i liječi prehladu

U razgovoru s jednom od najboljih barmenica na svijetu Chanel Adams portal Pun kufer doznao je i da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje shootera viskija i tekućine koja je u Hrvatskoj češće dio zimnice, a ne barske ponude. Staklenka s kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u hladnjaku, ali ne znaju svi da je “kiselkasti sok” riznica zdravlja.

Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca, a taj se specijalitet nazva „pickleback“. U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Taj „izum“ nije rezerviran samo za SAD. Rusi tekućinu od kiselih krastavaca piju s votkom, a u Meksiku se kombinira s tekilom. Razlog tome je ublažavanje alkohola, a neki tvrde da ublažava mamurluk.

Pisac iz New Yorka i vlasnik bara Toby Cecchini svoje je iskustvo sa shooterima koji su zapalili SAD opisao kao izvrsno. Uz svaki viski koji je naručio trznuo je i „kiseli krastavac“, a osim što ujutro nije bio još uvijek pijan, sutradan se mnogo bolje osjećao.

„Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izliječen od prehlade i nimalo mamuran“. Pickleback se pije i s burbonom, a prema Tobijevim riječima kombinacija arome dima i kiselkastih nota savršeno se nadopunjava.

Tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, a ubija i štetne bakterije u želucu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...