Pitali smo Paleku planira li dati ostavku i kako komentira minus od 724 tisuće kuna

U jučerašnjem priopćenju gradonačelnik Zadra Branko Dukić osvrnuo se na financijsko izvješće vezano uz koncert Rite Ore na Višnjiku.

Minus od 724 tisuće kuna, potvrdio je priopćenjem za javnost, bit će podmiren iz gradskog proračuna.

Idejni začetnik dovođenja londonske pop zvijezde, direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka na prvoj je crti napada onih kojima se činjenica da će se gubitak ljetnog eventa podmiriti novcima radnog stanovništva i poreznih obveznika.

Nakon službene računice zatražili smo njegov komentar.

Ja to ne doživljavam toliko skandaloznim. Je, novci su to, zvuče dosta i imamo odgovornost prema građanima Zadra. No, s druge strane, vidjeli ste kako je Rita Ora na svom Instagramu jučer stavila objavu s koncerta u Zadru i to je važan oblik promocije, kazuje Paleka.

Zagovara se ovih dana s više strana ostavka kako gradonačelnika Branka Dukića, direktora Višnjika Denisa Karlovića, tako i prvog čovjeka zadarskog turizam. Putem dopisa, isto je zatražio zadarski SDP s tezom da je “nakon janjca na rivi, fluorescentnih golubova na Kalelargi i pande na Forumu, koncert Rite Ore došao kao kruna na još jednu bezidejnu, nesadržajnu i organizacijski katastrofalnu turističku sezonu u našem gradu”.

Bespredmetno je razgovarati o tome. Shvaćam odgovornost i ozbiljnost svoje pozicije, na koncu nitko se nema pravo igrati s ovim gradom. No, odgovorno tvrdim, ovo je pravac kojim trebamo ići, podizati naš grad na jednu višu razinu. Što se ostavke tiče, postoje tijela koja će odlučiti o takvim potezima.

Koncert mega zvijezde, unatoč nepovjerenju dobrog dijela javnosti, ostavio je traga na statistici ostvarenih dolazaka i noćenja u naš grad.

U razdoblju od 29. do 31. kolovoza, dakle za vikend kada smo imali nastup, u Zadru smo zabilježili 9 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja nego lani u isto vrijeme. Dakle, dobar dio turista direktno je došao u naš grad samo zbog koncerta, ponosno će Paleka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...