Na Javni poziv stigle su 23 prijave

Poduzetnicima i obrtnicima sa zadarskih otoka i brdsko-planinskih područja 175 tisuća kuna potpore

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Zadarska županija donijela je odluku o dodjeli potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka za 2019. godinu.

Na Javni poziv stigle su 23 prijave, od kojih je prihvaćena 21 za što je ukupno odobreno 175.339,24 kune. U potpomognuta i brdsko-planinska područja Zadarske županije spadaju područja gradova Benkovca i Obrovca te općine Galovac, Gračac, Lišane Ostrovičke, Polača, Stankovci, Jasenice i Starigrad. U otoke Zadarske županije spadaju sve otočne općine na području Zadarske županije, ali i oni otoci u sklopu kopnenih općina i Grada Zadra.

„Zadarska županija od ove godine provodi program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka na području Zadarske županije. Potpore se dijele tradicijskim i umjetničkim obrtima, poduzetništvu mladih i žena, za početak rada poduzetnika te za sufinanciranje troškova poduzetnika za stručno osposobljavanje zaposlenika za 2019. godinu. Svima koji su ispunjavali tražene uvjete odobrene su potpore, a vjerujem da će idućih godina broj prijava dodatno rasti“, istaknuo je Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

U gospodarstvu i obrtništvu Zadarske županije vidljivi su pozitivni pomaci u određenim poslovnim pokazateljima kao što je kontinuirani rast izvoza i suficit vanjskotrgovinske razmjene te udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima.

„Kao što je vidljivo i iz naših brojnih aktivnosti pa i iz navedenog javnog poziva, u našoj Županiji trudimo se stvarati pozitivnu poduzetničku klimu u cilju privlačenja novih investicija u industriji i uslužnim djelatnostima. Zadarska županija i ove godine nastavlja bilježiti pozitivne gospodarske pokazatelje o čemu svjedoči i značajan porast zaposlenosti. Tijekom srpnja i kolovoza imali smo 62 tisuće zaposlenih radnika u našoj županiji, što je rekordna brojka, a ono što je posebno važno istaknuti – u samo pet godina broj zaposlenih porastao je za gotovo devet tisuća. To su podaci koji ohrabruju i pokazuju pozitivan trend našeg gospodarstva“, ocijenio je župan Božidar Longin.

U proračunu Zadarske županije za 2019. godinu kao potpora malom poduzetništvu osigurano je ukupno 200 tisuća kuna, a najviši pojedinačni iznos potpore mogao je iznositi 10 tisuća kuna.

Maksimalan iznos od 10 tisuća kuna dobilo je 11 prijavljenih obrta: Kata d.o.o., Preko (mladi žene); Frizerski salon Ana, Benkovac (mladi žene); Kolega konzalting, Kali (mladi žene); Stella d.o.o., Kali (mladi žene); Vulkanizer Babić j.d.o.o., Obrovac, (mladi žene); Štoperica, obrt za usluge, Stankovci (mladi i žene); Svilaja, Benkovac (mladi žene); Sara tours, Mandre (mladi žene); Tehno lim d.o.o., Benkovac (početak rada); Nakić, obrt za izvođenje instalacija, Benkovac (početak rada); Obrt Botka, Polača (tradicijski i umjetnički obrt).

Svi dobitnici županijskih potpora dostupni su na sljedećoj poveznici.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar