akcija na terenu

Poreznici u pojačanoj kontroli trgovina, ugostiteljskih objekata i leasing tvrtki

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Porezni inspektori provodit će od danas do srijede, 18. rujna, pojačanu kontrolu fiskalizacije u trgovinama, ugostiteljskim objektima i tvrtkama koje se bave leasingom, priopćila je Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

“​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 12. – 18.9.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu”, stoji u priopćenju.

Dodaje se da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, pripreme i usluživanja hrane i pića te iznajmljivanja i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Porezna uprava ističe da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

U priopćenju se napominje da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podaci o fiskaliziranim računima i na temelju obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Poreznici podsjećaju da je u tijeku kampanja i nagradna igra „Bez računa se ne računa“ te pozivaju građane da se uključe, donosi tportal.hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar