Poreznici u pojačanoj kontroli trgovina, ugostiteljskih objekata i leasing tvrtki

Porezni inspektori provodit će od danas do srijede, 18. rujna, pojačanu kontrolu fiskalizacije u trgovinama, ugostiteljskim objektima i tvrtkama koje se bave leasingom, priopćila je Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

“​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 12. – 18.9.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu”, stoji u priopćenju.

Dodaje se da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, pripreme i usluživanja hrane i pića te iznajmljivanja i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Porezna uprava ističe da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

U priopćenju se napominje da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podaci o fiskaliziranim računima i na temelju obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Poreznici podsjećaju da je u tijeku kampanja i nagradna igra „Bez računa se ne računa“ te pozivaju građane da se uključe, donosi tportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...