Poskok ugrizao ženu kod Benkovca, iz bolnice doznajemo: “Skupljala je smokve, uspjeli smo joj spasiti život!”

U zadarsku bolnicu jučer je zaprimljena žena s benkovačkog područja koju je ugrizao poskok, a koja je, zahvaljujući brzoj intervenciji spašena.

Naime, iako se žena jučer nalazila na Jedinici intenzivne njege u kritičnom stanju, od dr. Edija Karuca, zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar, doznajemo da se njezino zdravstveno stanje poboljšalo, te da će uskoro biti otpuštena iz bolnice.

Pacijenticu je poskok ugrizao za prst dok je skupljala smokve s poda. Zahvaljujući uspješnoj intervenciji spašena je i za nekoliko dana će biti puštena kući, rekao nam je dr. Karuc.

U Hrvatskoj se godišnje u prosjeku zabilježi od tri do pet ugriza zmija otrovnica, no smrtonosni su rijetki iz više razloga, osobito ako liječenje uslijedi u roku od šest do 10 sati.

Ugriz poskoka, ako se na vrijeme ne tretira kako treba, može biti smrtonosan. Čak i mladunci dugi do 18 cm opremljeni su otrovom koji može biti opasan.

Ako vas poskok ugrize, važno je ne paničariti jer strah i kretanje ubrzavaju srce i protok krvi, a time i širenje otrova. Otrov ne treba pokušavati nevješto isisavati. Ako je to moguće, ranu je dobro podvezati kako bi se usporilo širenje otrova tijelom. Odmah se dovezite u najbližu ambulantu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...