Poskok ugrizao ženu kod Benkovca, iz bolnice doznajemo: “Skupljala je smokve, uspjeli smo joj spasiti život!”

U zadarsku bolnicu jučer je zaprimljena žena s benkovačkog područja koju je ugrizao poskok, a koja je, zahvaljujući brzoj intervenciji spašena.

Naime, iako se žena jučer nalazila na Jedinici intenzivne njege u kritičnom stanju, od dr. Edija Karuca, zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar, doznajemo da se njezino zdravstveno stanje poboljšalo, te da će uskoro biti otpuštena iz bolnice.

- Pacijenticu je poskok ugrizao za prst dok je skupljala smokve s poda. Zahvaljujući uspješnoj intervenciji spašena je i za nekoliko dana će biti puštena kući, rekao nam je dr. Karuc.

U Hrvatskoj se godišnje u prosjeku zabilježi od tri do pet ugriza zmija otrovnica, no smrtonosni su rijetki iz više razloga, osobito ako liječenje uslijedi u roku od šest do 10 sati.

Ugriz poskoka, ako se na vrijeme ne tretira kako treba, može biti smrtonosan. Čak i mladunci dugi do 18 cm opremljeni su otrovom koji može biti opasan.

Ako vas poskok ugrize, važno je ne paničariti jer strah i kretanje ubrzavaju srce i protok krvi, a time i širenje otrova. Otrov ne treba pokušavati nevješto isisavati. Ako je to moguće, ranu je dobro podvezati kako bi se usporilo širenje otrova tijelom. Odmah se dovezite u najbližu ambulantu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...