Posljednji dani ljeta uz cheesecake s mangom

Ako ste ljubitelji manga, obavezno bacite oko na ovaj recept. Riječ je o mango cheescakeu od samo par sastojaka – koji se usto i ne peče.

Sastojci za podlogu

200 g mljevenog keksa
5 žlica šećera u prahu
200 g otopljenog maslaca

Priprema podloge

Sve navedene sastojke sjedinite u zdjeli pa ih prebacite u kalup veličine 26c m obložen masnim papirom.

Podlogu od keksa utisnite rukama ili špatulom u kalup i stavite u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme napravite kremu.

Krema od manga

dva zrela manga
500 g mascarponea
5 žlica šećera u prahu (ili po želji)
500 g vrhnja za šlag

Priprema kreme

Od oba manga napravite pire tako da ga očistite i izblendate u multipraktiku ili pomoću štapnog miksera (4 žlice pirea od manga odvojite, kasnije će vam trebati za preljev).

U dobiveni pire umiješajte (ručno, ali dobro povežite) mascarpone i šećer (probajte, pa ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još šećera).

U posebnoj zdjeli čvrsto umutite vrhnje za šlag, pa ga postepeno, miješajući špatulom dodajte smjesi od manga i mascarponea.

Dobivenu kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a na kremu stavite preljev za tortu.

Preljev za tortu

4 žlice pirea od manga
2 preljeva za tortu (dovoljna za 500 ml tekućine)

Priprema preljeva

Preljev za torte napravite prema uputi na pakiranju s time da dio vode koji piše na uputama zamijenite s pireom od manga.

Prohlađeni preljev stavite na kremu od manga, pa tortu stavite u hladnjak preko noći.

Sutradan uživajte u ovom prefinom, brzom i osvježavajućem desertu, piše portal Gastro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...