stigao u zadarski zatvor

Pripremno ročište u Zadru; Danas se odlučuje je li monstrum s Paga sposoban za raspravu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na Županijskom sudu u Zadru danas će biti održano pripremno ročište prije početka Glavne rasprave u slučaju J.R., oca iz Paga, kojega tužiteljstvo tereti za pokušaj teškog ubojstva svojih četvoro djece.

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u svibnju je podignulo optužnicu protiv 54-godišnjega muškarca, koji je potkraj veljače s balkona kuće u Pagu bacio svojih četvoro djece. Optužen je za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva. Za ovako teška kaznena djela moguće su i zatvorske kazne do pedeset godina zatvora.

U spisu je i psihološko-psihijatrijsko vještačenje, koje je pokazalo da je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv. Optuženik je još jučer u zadarski pritvor doveden iz zagrebačke bolnice za osobe lišene slobode. Nakon današnjeg pripremnoga ročišta trebalo bi biti poznato kada će početi i Glavna rasprava, te hoće li optuženi muškarac biti raspravno sposoban zbog svog zdravstvenoga stanja, prenosi HRT.

Ovaj slučaj zgrozio je hrvatsku javnost, te je došlo i do smjene bivše ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Zadru, a zbog zaštite interesa djece za očekivati je da će cijelo suđenje biti zatvoreno za javnost.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar