Cestitka_Uskrs

Pupić-Bakrač: “Zbog borbe protiv HDZ-a su me tukli, razvlačili, bacili bombe u dvorište, Porezna je godinu i pol dana češljala imovinu moje obitelji”

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač uputio je priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Porezni nadzor nad imovinom moje obitelji trajao je godinu i pol dana. Godinu i pol dana pretresanja kompletnog imovinskog stanja, svih prihoda, rashoda, kreditnih zaduženja svakog člana obitelji… Sve do u m2, sve do u lipu. I to po anonimnoj prijavi u kojoj su nadrobljene svakakve nebulozne gluposti, među ostalim čak da posjedujemo imovinu u inozemstvu pa se kontroliralo i koliko smo puta prešli granicu, gdje smo išli, valjda su i Interpol angažirali. Sve to vrijeme i resursi utrošeni kako bi zaključak porezne bio da ne postoje disproporcije između izvora sredstava (dokazanih prihoda) i izdataka za nabavu imovine i učinjenih troškova.

Tko bi reći ?

A nije da nismo sumnjiva obitelj.

Supruga Katica 15 godina direktorica Zračne luke Zadar. Zaprimila je sa 11 milijuna kuna duga, 6 neisplaćenih plaća i u potpunosti srušenu. Jedini avion koji je tada slijetao na ZL bio je onaj Croatia Airlines iz Zagreba a i oni su dizali ruke od Zadra reducirajući letove. Zajedno sa svojim suradnicima danonoćnim radom kompletno je izgradila i obnovila zračnu luku, dovela Ryanair i ostale avioprijevoznike, stabilizirala poslovanje, godinama obarala rekorde u broju putnika i financijskim pokazateljima. Nakon smjene i otkazivanja ugovora o radu iza nje je na računu ostalo 36 milijuna kuna i plaće radnika među najvišima u RH (apel ministru protiv njezine smjene potpisali su gotovo svi zaposlenici). I nije da nam je bilo krivo kada je morala otići, dapače svoje radne i sve druge kapacitete napokon je mogla u potpunosti usmjeriti prema svojoj obitelji. U gradu koji je u bivšoj Jugoslaviji imao drugi BDP po glavi stanovnika i  najrazvijeniju industriju nakon rata lopovi i ratni profiteri uništili su preko 30 tvrtki. Njih nitko ne češlja i ne provjerava nego onu koja je spasila jednu. Da li su ikada igdje oni koji su danonoćno radili i stvarali razmišljali o lopovluku i krali?

Otac mi je prebacio 80-tu a još uvijek radi iako mu svi govorimo da uspori. Cijeli život radi kao doktor. Koliko ljudi još znate da sa 80 godina neumorno rade ? I on je onaj koji radi i stvara.

Sin mi je isto doktor. Kad su raspisivali natječaje bio je prvi po bodovima na 3 specijalizacije. Joso je na GO HDZ-a urgirao da ga se nigdje ne primi jer je bolnica HDZ-ova a on je moj sin. Sad se ubi od posla u bolnici, svako malo je dežuran. Nema ljudi, doktora. Dakle i on radi i stvara.

Ja osobno sam županijskoj skupštini i gradskom vijeću više od 6 godina. Napisao sam preko 200 priopćenja o devijacijama i lopovluku vladajućih. Kao vijećnik nikada nisam falio sa niti jedne radne sjednice (samo na svečane ne dolazim). Bacili su mi bombe u dvorište, tukli me i razvlačili. Zbog  borbe protiv kriminala i HDZ-a  glava mi je bila na svakoj drugoj naslovnici Voxa i Regionala sa najgnusnijim lažima a i danas se to nastavlja od istih novinarki u medijima koje plaća HDZ preko gradskog ,županijskog proračuna i javnih tvrtki a uređuju ih šef, torbar i zastavnik. Za govornicu neće izaći, ukrstiti koplja u intelektualnom odmjeravanju snaga nego kao sredstvo koriste psihodelirične novinarke sa poviješću bolesti, kad ne piju tablete vide bijele miševe, konjokradice, silovatelje… i tko zna što sve ne. Sad planiraju onu najrastrojeniju i psihički u najtežem stanju postaviti za urednicu u tiskanom listu. Što gora to bolja za njihove prljave poslove. Učinak svega što su poduzimali i što će poduzimati što se mene tiče ravan je nuli. Za imidž me boli briga, najbitnije mi je što o meni misle moja obitelj, Ante ,Marjana i ja sam ujutro kad se pogledam u ogledalo.  Iskreno da kažem najteže od sveg pisanja medija mi je palo kada je Vox izbacio par pozitivnih članaka o meni neposredno nakon lokalnih izbora 2013 godine. Svojski sam se potrudio da to odmah prestane. Prije lokalnih izbora 2017. godine u pauzi pretposljednje sjednice Gradskog vijeća  u tom sazivu pred više svjedoka Kalmeta meni i Anti nudi koaliciju sa HDZom (meni osobno ispred vrata kancelarije tadašnjeg dogradonačelnika Vlakića a Anti u maloj vijećnici). Iste sekunde je odbijen. Dakle da smo htjeli bilokakva materijalna dobra ili dio moći bilo nam je ponuđeno na pladnju.  Mnogi su u ovome gradu prodali dušu vragu, moji drugovi suborci i ja nikada nećemo. Odustati isto nećemo, što nas više udaraju i podmeću naša motivacija i borbenost je jača. Odlazak iz politike priželjkujem jer nisam homo politicus, prezirem je, ali on se neće dogoditi zbog udaraca i pritisaka ma koliko oni jaki bili. Nego kad se ostvare zacrtani ciljevi. Slomi kičma klijentelističko-partijskoj lopovskoj kliki.

Od travnja 2018. godine do rujna 2019. godine porezna uprava na temelju anonimne prijave prepune izmišljotina češljala je imovinu kompletne moje uže obitelji. Molim Vas da isto tako revno izvršite porezni nadzor nad imovinom sljedećih osoba :

-Zdenka Zrilića Maka Dizdara 38c, Zadar

-Zvonimira Nižića Trg Josipa Jurija Strossmayera, Zagreb

-Božidara Kalmete, bivšeg ministra mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske, Nadbiskupa Vicka Zmajevića 14, Zadar

-Zdravka Livakovića bivšeg državnog tajnika u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Nadbiskupa Vicka Zmajevića 12, Zadar

-Božidara Longina župan Zadarske županije, Vladana Desnice 3, Zadar

Molim također da se provjeri imovina uže obitelji navedenih osoba, njihovi primici i izdaci.

Svi navedeni imaju daleko veću imovinu od moje supruge, mene i moje obitelji. Jedan od navedenih samo u jahtama ima višestruko veću imovinu od cijele moje obitelji. Kako su navedene osobe i njihove obitelji stekli imovinu koju posjeduju općepoznata je stvar. Jedino mi nije jasno kako se do sada s time nije podrobnije bavilo. Evo prilike i za to.

Budući da ovu prijavu podnosim imenom i prezimenom a ne anonimno kao fizička osoba ali i županijski vijećnik u skupštini Zadarske županije nemate drugog izbora nego porezne nadzore provesti a mene obavijestiti o rezultatima istih. U provođenju nadzora spreman sam pomoći informacijama koje posjedujem (da ih pišem ovdje u prijavi potrajalo bi nekoliko mjeseci a prijava bi imala nekoliko stotina stranica pa ću ih zato iznijeti usmeno) .

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...