“R.I.P.” Uništen mural na Relji; Boris Marin: “Svejedno ste moja dica zadarska i ja vas ne mogu mrziti”

U sjećanje na nezaboravne dane Jazina, u Zrinsko-frankopanskoj ulici na Relji prije točno osam godina osvanuo je navijački mural s likovima bivših vođa Tornada, Borisa Marina i Marka Butića.

Mural s porukom “Zaspala je zadnja ruža hrvatska”, ovih je dana nagrđen s natpisom “RIP” i “Boro ne seri”.

Na nedjelo za sada nepoznatih počinitelja, na svom Facebook profilu osvrnuo se Boro poštar, živuća legenda vjernih navijača zadarske košarke.

Prepričao je događaj iz davne 1982. godine. S ekipom je otišao na utakmicu u Šibenik. Prišli su im navijači u tradicionalno narančastim majicama. Jedan se izdvojio i bahato ih upitao jesu li iz Zadra. Ponosno je Marin odgovorio kako jesu. Na to ih je Šibenčanin provokatorski upitao jesu li se došli tuči. Marin se obratio prijatelju koji je iz jakne izvadio metar dugu sablju. Istokariti su je u tehničkoj školi na praksi. nismo se došli tuči, nego klati, odgovorio je domaćem navijači koji se hitro povukao. Ispraznila se i terasa obližnjeg ugostiteljskog obrta. On i ekipa uredno su ušli u kafić popiti piće…

– Da, prijatelji moji, tako smo mi ka mulci volili svoj grad i branili ime njegovo. U bilo čemu do smrti. Četrdeset godina a od toga eto doživih ovo… Pod stare dane. Da mi ta ista moja dica zadarska, koja vole naš grad i klub… Kako smo ga i mi tada volili… A tad se nisu ni rodili, evo ovo naprave od slike na muralu. Hvala dico moja, hvala puno. Svejedno ste moja dica zadarska i ja vas ne mogu i neću mrziti. Mi smo Zadrani, Zadar je naš, napisao je Marin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...