SDP planira kazneno prijaviti Paleku; Dukić ga brani: “Nećemo dozvoliti Bundek u Zadru”

Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća počeo je burno.

SDP-ova Irena Dragić kazala je kako njihova stranka planira kazneno prijaviti Marija Paleku, aktualnog direktora Turističke zajednice Grada Zadra. Obratila se gradonačelniku Branku Dukiću:

– Da ste vlastitom nepromišljenošću izgubili 100 tisuća eura, došli doma i rekli to vlastitoj ženi sigurno bi vam rekla da niste normalni i ne bi s vama imali posla. Da ste to rekli vašim prijateljima, ljudi bi sigurno iza leđa govorili “vidi onog jadnog nesposobnog, izgubio 100 tisuća eura, a drugi na tome zarađuju.” Vi biste se sigurno osjećali očajno. I to je stvaran život, realno. Međutim, život koji vi živite i ovo što vi nama prezentirate nije stvaran, jer novac građana očito ne doživljavate kao vlastiti zarađeni novac. Nakon ulupanih milijuna, brojnih sata djelatnika naših tvrtki i gubitka od 800 tisuća kuna, tako kažete, vi ovo proglašavate uspješnim i od iznimne važnost za Zadar i Zadrane. Vi jeste ginekolog, ali građani ovog grada nisu znate što već. Mislim, da bi korektno bilo, jeste li spremni preuzeti odgovornost, izaći pred građane i barem se ispričati za neodgovorno trošenje proračunskih novaca jer ste, kad ste dolazili na mjesto gradonačelnika, potpisali  da ćete odgovorno upravljati gradskim financijama, dakle barem isprika. Moje drugo pitanje, ista tema, drugi lik. Vaš prijatelj Mario Paleka rekao je da je ovo pravi put i da na isti način idemo dalje. Možemo li očekivati da ćemo u njegovom mandatu imati pola milijuna eura duga u gradskom proračunu? S obzirom da je, kako i sam kaže, privatnim kanalima sklopio posao koristeći pri tome isključivo javni novac, razmatramo mogućnost podizanja kaznene prijave jer se radi o čistom sukobu interesa i nanošenju štete, ili je možda skupocjeni Rolex koji se nalazi na njegovoj ruci, nagrada za dobro obavljeni posao? Očito su profitirali pojedinci na račun naših građana. 50 minuta je plaćeno 200 tisuća eura. Prosječan građanin za dva života ne može zaraditi taj novac. Kako ste vi preuzeli odgovornost njegovom imenovanja, hoćete li sada preuzeti odgovornost i smijeniti Marija Paleku s čela turističke zajednice?, upitala je Dragić.

O fijasku s koncertom progovorio je i Dukić.

– Rekli bi, tko o poštenju, SDP o poštenju, ali dobro. Da vas razriješim te muke, znam da je u Zadru podijeljeno mišljenje o tom eventu. Kako ćeš ti čovjeku koji nema novca objasniti taj događaj? Nikako. Ispričavam se svim onim ljudima koji možda ne razmišljaju kao ja, ili razmišljaju u onom dijelu da se uludo troši novac, ali velikim dijelom su ponukani samo tim uskim pričama i tim negativnim kampanjama da taj događaj ne valja. Takvim ljudima se ispričavam, ali opet kažete Paleku smijeniti? Zbog čega? Zato jer je doveo svjetsku zvijezdu u Zadar? Da li smijeniti onda i one ljude koji su napravili Pozdrav suncu ili orgulje? “Utukli ste toliko novac” i onda postane to sve jednog dana normalno. Zato što je možda turistička sezona , dobra. Ako vam trebaju podaci, ja ću vam ih reći. Što se tiče, do 15. rujna plus 10 posto u dolascima i 8 u noćenjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...