"tapšanje uprave po ramenu nije naš posao"

Sindikat pomoraca Hrvatske uputio poziv: “Pridružimo se prosvjedu u Gaženici 20. rujna!”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Iako je Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske, kako smo danas pisali, odbio biti podrška kolegama iz Jadrolinije koji traže bolje uvjete rada, sklapanje kolektivnog ugovora i veće plaće, njihov miran štrajk upozorenja nadležnima podržat će važna instanca u njihovoj struci – Sindikat pomoraca Hrvatske.

Pozivaju sve svoje članove da se 20. rujna 2019. u 8.30 sati u luci Gaženica pridruže prosvjedu.

Iako u NSPPBH kažu da nema potrebe za prosvjedom i u svom dopisu upućenom sindikatima koji djeluju u Jadroliniji navode hvalospjeve Upravi Jadrolinije, smatramo da je situacija daleko od idealne te njihove izvještaje s „privatnih“ sastanaka s Upravom Jadrolinije ne držimo mjerodavnim za opisivanje stanja u društvu. Praznih obećanja smo se naslušali, a jedno od njih je i Sporazum Jadrolinije sa sindikatima iz travnja prošle godine čija se niti jedna stavka od strane Uprave, osim minornog povećanja plaća od 5 posto, nije ispoštovala, stoji u dopisu.

Sindikatu pomoraca Hrvatske, kazuju, na prvom su mjestu radnici i zaštita njihovih prava.

Tapšanje Uprave po ramenu nije naš posao. Sindikat je dobrovoljna organizacija radnika kojoj je osnovna zadaća štititi, braniti i promicati interese radnika, poručuju.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar