Sindikat pomoraca Hrvatske uputio poziv: “Pridružimo se prosvjedu u Gaženici 20. rujna!”

Iako je Nezavisni sindikat pomoraca putničkih brodova Hrvatske, kako smo danas pisali, odbio biti podrška kolegama iz Jadrolinije koji traže bolje uvjete rada, sklapanje kolektivnog ugovora i veće plaće, njihov miran štrajk upozorenja nadležnima podržat će važna instanca u njihovoj struci – Sindikat pomoraca Hrvatske.

Pozivaju sve svoje članove da se 20. rujna 2019. u 8.30 sati u luci Gaženica pridruže prosvjedu.

Iako u NSPPBH kažu da nema potrebe za prosvjedom i u svom dopisu upućenom sindikatima koji djeluju u Jadroliniji navode hvalospjeve Upravi Jadrolinije, smatramo da je situacija daleko od idealne te njihove izvještaje s „privatnih“ sastanaka s Upravom Jadrolinije ne držimo mjerodavnim za opisivanje stanja u društvu. Praznih obećanja smo se naslušali, a jedno od njih je i Sporazum Jadrolinije sa sindikatima iz travnja prošle godine čija se niti jedna stavka od strane Uprave, osim minornog povećanja plaća od 5 posto, nije ispoštovala, stoji u dopisu.

Sindikatu pomoraca Hrvatske, kazuju, na prvom su mjestu radnici i zaštita njihovih prava.

Tapšanje Uprave po ramenu nije naš posao. Sindikat je dobrovoljna organizacija radnika kojoj je osnovna zadaća štititi, braniti i promicati interese radnika, poručuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...