Sindikati u zdravstvu prihvatili 7 postotno povećanje plaća!

Sindikati u zdravstvu prihvatili su i parafirali danas 7 postotno povećanje plaća u dodacima na uvjete rada i odgovornost od 1. rujna, kako im je to ponudila Vlada. To su već parafirali s ministrom Kujundžićem.

Iz Ministarstva zdravstva na Ksaveru otišli su u Vladu na dodatne razgovore s premijerom o koeficijentima, osnovici i granskom kolektivnom ugovoru u dijelu koji govori o prekovremenom radu.

Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara rekla je na pitanje što će još reći premijeru:

– To su tri najvažnije stvari: koeficijenti, osnovica i još doraditi kolektivni ugovor s člankom 49 da se uredi na način da se u prekovremenu satnicu ubrajaju i uvjeti rada i odgovornost – rekla je Prašnjak, prenosi Večernji.

U Vladi je potpisan kolektivni ugovor, a predstavnici sindikata zahvalili su premijeru i ministru zdravstva na potpisivanju.

– Nisu svi naši radnici ovim zadovoljni, ali u ovim okolnostima nismo mogli izboriti više – kazao je Stjepan Topolnjak ispred sindikata.

– Vlada i premijer pokazali su razumijevanje, u ovom trenutku nismo mogli više – rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

– Ovo je Vlada koja je razuman i dobar gospodar sredstava hrvatskih građana, a to je da trošimo koliko zarađujemo, a ako je moguće da nešto od sredstava i ostane – rekao je premijer Andrej Plenković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...