Stipe Miočić i dalje ozlijeđen, neće se boriti u 2019. godini

Dok borilački svijet čeka ”trilogiju svih trilogija” i konačni obračun Stipe Miočića i Daniela Cormiera, ostalo je još pitanje datuma njihove treće borbe. Cormier je u nedavnom istupu predložio da se bore što prije jer on želi u mirovinu kako god da završi taj meč.

”Moja je namjera boriti se s njim što prije”, rekao je Cormier i predložio 14. prosinca.

No ubrzo je stigla odbijenica iz Stipina kampa. Prvo je sam Miočić za ESPN izjavio kako će se boriti kada opet mogao gledati na oba oka, ali i da jedva čeka novu obranu pojasa. Onda je njegov menadžer Jim Walter poručio kako je gotovo sigurno da Miočić neće u oktogon u 2019. godini.

”Gospodin Miočić zadobio je težu ozljedu mrežnice nakon više uboda prstom u oku u meču na UFC 241. Zdravlje i sigurnost našeg klijenta su nam najvažniji. Jedva čekamo da se vrati u sedmoj obrani titule, ali zdrav”, poručio je Walter.

Za tri tjedna Miočić ide na novi pregled oka kako bi se utvrdilo treba li mu novi tretman. Kada dobije odobrenje liječnika, tek onda počinje trenirati bez kontakata. Prema svemu, borba Miočića u 2019. praktički je nemoguća, donosi dnevnik.hr.

Odličan potez Miočićeva tima

Ovaj istup Miočićeva tima je odličan potez zbog više razloga. On je ipak prvak i pokazuje Cormieru da ga ne dira puno njegov oproštaj. Plesat će se kako prvak kaže i nikako drukčije. Također, Stipin tim na ovaj način pritišće UFC i njegove suce da ne dopuste više prljavštine kojima se Cormier služio u prethodna dva meča.

Naime, njegova taktika da konstantno gura otvorenu šaku u Stipino lice, prema mnogima, Miočića je koštala poraza u prvom meču. Mnogi od tih dodira prstima završili su Stipi u očima, što suci nisu sankcionirali. Radio je to Cormier i u revanšu, ali ovaj mu put nije pomoglo.

Baš nas zanima hoće li suci i u trećoj borbi na ovaj način favorizirati Cormiera ili će Stipe nakon dobiti pošten tretman, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...