Stiže promjena u izdavanju vozačkih dozvola

Modernizacija u autoškolama nije stran pojam, a to pokazuje i inicijativa za uvođenjem novih pravila koja će kandidatima olakšati iskustvo vožnje i ubrzati administrativni proces.

Riječ je o prometnim kamerama i tabletima koje će biti povezane aplikacijama, a prva faza provedbe započela je već 2. siječnja.

– U procesu provedbe vozačkih ispita iz pojedinog nastavnog predmeta počeo je koristiti programsku aplikaciju s tablet-uređajem. Svrha uvođenja novih tehnoloških rješenja, a u ovom slučaju programske aplikacije s tablet-uređajem, višestruko je pozitivna. U želji da pratimo trendove novih tehnoloških rješenja, a prvenstveno proces digitalizacije, glavna je namjera bila unaprijediti postojeće standarde provedbe vozačkih ispita – ukazuju iz HAK-a za Glas Slavonije.

Iz HAK-a dodaju kako žele povećati transparentnost u polaganju vožnje te pojednostavniti  izdavanja vozačkih dozvola.

– Nakon što kandidat položi vozački ispit, pomoću aplikacije automatizmom informacija u vrlo kratkom roku dolazi na server MUP-a/HAK-a u obliku e-Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, što će znatno pojednostaviti i ubrzati postupak izdavanja vozačke dozvole. Osim toga, svrha je i smanjenje postojeće dokumentacije koja prati proces provedbe vozačkih ispita, kao i administrativnih poslova vezanih uz proces provedbe vozačkih ispita – kažu iz HAK-a za Glas Slavonije i naglašavaju kako uvođenje prometnih kamera kreće u drugoj fazi provedbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...