Susret Bere punkera i svirača bukare; Priča iz zadarskog kraja u National Geographicu proglašena najboljom

„Kada je panker Bero iz Osijeka došao u Benkovac na Vlajternativa festival, nije očekivao susret sa sviračem drevne mišine koji je pohodio Festival bukare. Bilo je to poput glazbenog susreta čovjeka modernog i onog iz liburnijskog doba“, piše u novom broju National Geographica u reportaži naziva „Tragovi prošlosti i drevni okusi“.

Ta reportaža na 14 strana govori o ljudima „Na ruti liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa“ s pričama iz Benkovca, Nina i Paga, a proglašena je najboljom u rujnu u konkurenciji svih međunarodnih izdanja National Geographic magazina.

Najznamenitiji američki časopis za znanost, geografiju, povijest i svjetsku kulturu svakog mjeseca interno vrednuje priče objavljene u 42 različita jezična izdanja, a uredništvo u Washingtonu procijenilo je kako je reportaža o kulturnoj ruti – projektu čiji je nositelj Zadarska županija – u mjesecu rujnu zaslužila laskavi Best Edit. National Geographic tiska se u svijetu u više od 6,1 milijuna primjeraka uključujući američko izdanje, a dio je velike medijske obitelji National Geographic Society.

Projekt HERCULTOUR vrijedan je 1.176.467,40 EUR (cca. 8.721.800 hrvatskih kuna) te je odobren za financiranje putem „Standard +” poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020., a s provedbom je započeo 1. siječnja 2018 godine.

Foto: Stipe Surać

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...