zahvalio se na potpori

“To mi je davalo snagu…”; Kalmeta otkrio kako se osjeća i koji su mu sljedeći koraci

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta u četvrtak je oslobođen optužbi da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta, no krivima su proglašena trojica njegovih suoptuženika.

Na upit što dalje, Kalmeta se ispred Županijskog suda zahvalio svima koji su mu svih ovih godina davali potporu, piše Jutarnji hr.

– Želim zahvaliti odvjetniku koji je svih ovih godina bio uz mene te svim ljudima koji su me zaustavljali na ulici i davali mi potporu, to mi je davalo snagu da će istina doći na vidjelo i da će presuda biti ovakva, rekao je.

Svjestan je činjenice da je ova presuda nepravomoćna te da postoji mogućnost USKOK-ove žalbe. Istaknuo je kako planira ostati u mirovini.

– Ja sam u mirovini, u koju sam otišao iz razloga što sam imao optužbu koja nija bila nimalo laka, bila je zastrašujuća za slušati. Planiram ostati u mirovini, ostat ću predstavnik županijskog odbora, ništa više od toga, posvetit ću se svojim najmlađim dečkima, jedan je 5. a drugi 8. razred osnovne škole, izvesti ih na pravi put zajedno sa suprugom, poručio je Kalmeta.

Odgovorio je i na pitanje snosi li on ipak odgovornost obzirom da su njegovi suoptuženici proglašeni krivima i osuđeni na zatvorske kazne.

– Ne osjećam nikakvu odgovornost, ja sam po svim točkama oslobođen, mogu govoriti o sebi, a za druge ne mogu ništa reći, rekao je Kalmeta.

Predstavnik USKOK-a je nakon izricanja presude poručio da će se sasvim sigurno žaliti nakon što dobiju obrazloženje presude.

– Sud je donio pogrešan zaključak, za USKOK nema dvojbe, kaznena djela su počinjena, piše Jutarnji.hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar