Toni Filipi poražen podijeljenom odlukom u prvom kolu Svjetskog prvenstva

Jedan od glavnih hrvatskih kandidata za medalju na Svjetskom prvenstvu u boksu, Toni Filipi, iznenađujuće je poražen već u prvom kolu. Savladao ga je Tadas Tamasauskas iz Litve podijeljenom odlukom sudaca.

Teško se može reći kako je Litavac bio bolji od Tonija Filipija u ovom meču. No, moramo priznati kako je iskoristio to što je Toni u prve dvije runde bio previše rezerviran, nije dovoljno napadao i pogađao te se tek u trećoj rundi opustio i pokazao koliko je dobar. Nažalost, boduje se rundu po rundu, a sudačke kartice na kraju su pokazale kako se Toni prekasno uključio u meč na način kako on zna i može, prenosi FightSite.

Filipiju se dogodila slična situacija kao u prvom kolu Europskih igara, kad je protiv Džemala Bošnjaka također sporije ušao u meč, ali tada je izvukao pobjedu podijeljenom odlukom sudaca, 3:2. Ovog puta je istom poražen, ali najgore je što ostaje dojam kako se to nije trebalo dogoditi. Bio je boksač iz zagrebačkog Gladijatora previše rezerviran i od početka je bilo jasno kako se nije uspio opustiti. Koristio je to Litavac na najbolji mogući način. Osjetio je da Toni još nije dovoljno oslobodio svoje ruke i prolazio je kombinacijama udaraca u tijelo i lice. Ponudio je i Toni nešto iz svog repertoara, no dojam je kako prvu rundu jednostavno nije bio dovoljno dobar.

Zapravo, Toni je tek sredinom druge runde krenuo pokazivati što zna i potvrđivati kako je bolji boksač od svog protivnika. Vrlo izjednačenu rundu teško je bilo presuditi, što se na kraju i potvrdilo. Šteta samo što to Toni nije predosjetio jer je posljednju rundu svog protivnika par puta imao na konopcima. Zapravo, posljednje tri minute Toni Filipi je doslovno demolirao svog protivnika te se nekoliko puta činilo kako samo jedan udarac nedostaje do brojanja. Litavac se trudio vraćati, no dominacija hrvatskog boksača bila je neupitna. Upitno je bilo hoće li mu to biti dovoljno nakon devet minuta boksa.

Nažalost po Filipija, nije bilo tako. Niti jedan sudac nije smatrao kako je posljednju rundu napravio dovoljno za 10-8. Velšanin i Argentinac meč su presudili 29-28 u korist Filipija, dok su Estonac, Englez i Irac presudili u korist Tadasa Tamasauskasa koji tako prolazi u drugo kolo prvenstva.

Na ovaj način eliminirana su sva tri hrvatska boksača koji su do sada ušli u ring. Preostali su još nastupi Ramona Feratija, Marka Zeljka i Marko Miluna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...