U PU zadarskoj svečano obilježen Dan policije: “Sustavi kao što je naš moraju se temeljiti na stručnosti”

Danas 26. rujna, uoči blagdana Sv. Mihovila, Policijska uprava zadarska obilježila je Dan policije i blagdan Sv. Mihovila.  Svečana  proslava Dana policije ove godine  je upriličena u Putničkoj luci Gaženica, gdje se u novoopremljene prostorije preselila Postaja aerodromske i pomorske policije.

Svečano obilježavanje započelo je u 8.30 sati polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju. Uz izaslanstvo Policijske uprave te roditelja i članova obitelji, cvijeće su položili  izaslanstva Hrvatske vojske, Zadarske županije,  Ureda državne uprave, Grada Zadra,  te izaslanstva udruga proizišlih iz Domovinskog rata.
Potom je u crkvi Sv. Mihovila služena misa zadušnica za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, koju je predvodio policijski kapelan Ivo Topalović.

Na svečanoj akademiji koja je započela u 11 sati na terminalu Putničke luke Gaženica, uz načelnika Dražinu i suradnike su nazočili članovi obitelji poginulih policijskih službenika, predstavnici crkvene, županijske i gradske vlasti, državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, predstavnici sveučilišta, carine i porezne uprave, gradonačelnici i načelnici općina, udruge proizišle iz Domovinskog rata te brojni mediji. Svojim nastupom policijsku svečanost je uveličala i klapa Bibinje

U uvodnom obraćanju, uzvanicima se najprije obratio načelnik Postaje aerodromske i pomorske policije, Maksimilijan Surić, koji im je kao domaćin zaželio dobrodošlicu.
Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina čestitao je svim policijskim službenicama i službenicima Dan policije te je u prigodnom obraćanju kazao:

„Hrvatska policija je zbog toga čvrsto i neraskidivo vezana s hrvatskim narodom. U odlučnim godinama stvaranja, obrane i oslobađanja hrvatske države policija je u svim svojim sastavnicama dala nemjerljiv doprinos voleći svoj narod i svoju Hrvatsku, jer ljubav za te vrijednosti je ne samo dozvoljena već je imperativ života i jedini način opstanka.
Dame i gospodo, kolegice i kolege, sigurnosne odluke sve su teže i kompleksnije. Danas i najmanji propusti na polju sigurnosti mogu imati neslućene razmjere i nebrojene žrtve. Zato se sustavi kao što je naš moraju, prije svega, temeljiti na stručnosti.

Zatim je dodao: „Rezultati koje je ova PU ostvarila u proteklom razdoblju i dobra suradnja sa drugim državnim tijelima i pravosudnim institucijama, jamstvo su  za naš budući rad, a konačan cilj  je trajno povjerenje svakog našeg sugrađanina i to će nam biti najbolja nagrada za trud i žrtvu koju svakodnevno podnose mnogi naši policajci, ne štedeći se u borbi dobra protiv zla.“

Prigodnim govorom uzvanicima se obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Zadra, gđa Jagoda Surać te  župan Zadarske županije, Božidar Longin, koji je u svom govoru istaknuo odličnu suradnju sa Policijskom upravom zadarskom, te na kraju čestitao policijskim službenicima njihov dan.

Na svečanosti su prigodno uručene zahvalnice policijskim  službenicima , koji su kroz godinu svojim predanim radom to zaslužili. Odlukom načelnika policijske uprave zadarske zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana dodijeljene su zahvalnice:

Sandra Rončević – Postaja pomorske i aerodromske policije
Mate Prtenjača  – II PP Zadar
Dominik Čolak  – II PP Zadar
Ljiljana Gašperov-Dujmović – Služba kriminalističke policije
Dejan Sarka – PGP Gračac

Ravnateljstvo policije za doprinos u provođenju projekta međunarodne policijske suradnje – Sigurna turistička sezona 2019, dodijelilo je zahvalnice, koje im je svečano uručio Načelnik PU:

Antonia Radeljić  – PPAP, policijska službenica za graničnu kontrolu,
Mario Filipović – PPAP, pol. službenik – mornar
Gojko Burčul – PPAP, pol. službenik – mornar
Ivan Mrđen – PP Biograd, policijski službenik
Zvonimir Batur – Policijski službenik za stručno usavršavanje policije
Marijo Tokić – Voditelj Odjela za javni red
Božidar Budiša – Voditelj službe policije

Vanjski suradnici –  za uspješnu suradnju dodjeljene su zahvalnice:

Dr. Goran Šapina
Marinko Katuša
Jasna Miš
Neven Žunić
Sportski centar Višnjik

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...