U Tjednu mobilnosti u Zadru besplatno korištenje javnih bicikala

Grad Zadar najavio je da će u Europskom tjednu mobilnosti za sve korisnike besplatan biti Nextbike sustav javnih bicikala. Oni koji žele testirati uslugu poklon bon mogu preuzeti 21. rujna od 10 do 13 sati kod Nextbike tima na zadarskom Forumu ili se javiti na [email protected] do 22.rujna.

Počeo je još jedan Europski tjedan mobilnosti koji se svake godine obilježava od 16.- 22. rujna! Tema ovogodišnjeg Euoropean Mobility Week-a je ‘Krećite se s nama’, odnosno osviještenost o korištenju alternativnih načina prijevoza kao što su hodanje i bicikliranje.

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Europske unije koja se održava od 2002. godine s ciljem da se potaknu javna svijest i aktivnost građana u borbi protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. U 2018. godini kampanja je srušila rekord u broju sudionika; 2 792 velikih i malih gradova iz 54 zemlje organiziralo je aktivnosti tijekom ovog tjedna.

Gradovi koji promiču urbanu mobilnost, odnosno hodanje i vožnju biciklom umjesto korištenja automobila prepoznati su kao privlačnija mjesta za život, s većom čistoćom zraka i boljom kvalitetom života. I ove godine povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u Zadru smo vam pripremili pregršt zanimljivih aktivnosti. Program:

Petak, 20.9.2019. NARODNI TRG,

10:00 do 12:00 sati Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar, pod motom „Kroz život zajedno”, organizira mapiranje arhitektonskih prepreka u našem gradu i poziva sve sugrađane da u petak, 20. rujna, od 10 do 12 sati na Narodnom trgu podijele s njima lokacije arhitektonskih prepreka koje su zamijetili kako bi se mogle evidentirati i intervenirati da iste budu otklonjene.

Subota, 21.9.2019. BRANIMIR, 10:00 do 12:00 sati Prošetajte do grada i usput pojedite zdrav doručak u našem Zelenom kutku na Branimiru!

FORUM, 10:00 do 13:00 sati Čekamo vas sa zdravim doručkom, raznim zabavnim igrama i šetnjama za djecu i odrasle! Sudjelujte na jednoj od organiziranih šetnji:

10:00 do 10:30 sati RELAX ŠETNJA 10:30 do 11:00 sati ŠETNJA MAMI S KOLICIMA 11:15 do 12:15 sati OBITELJSKA POTRAGA ZA BLAGOM EUROPSKITJEDANMOBILNOSTI – ZADAR 16.- 22.9.2019.

Krećite se s nama! Walk with us! #mobilityweek Pokrenite se, dođite i otkrijte Zadar kakvog još niste vidjeli.

Jeste li spremni u staroj jezgri pronaći 9 krilatih lavova u roku od 45 minuta? Povedite cijelu vašu obitelj, prihvatite izazov i krenite u potragu.

Start je u 11:15 sati ispred Sv. Donata.

10:30 do 12:00 sati Igre za djecu na otvorenom by Loptica 10:00 do 12:00 Next bike aktivnosti za djecu i odrasle – utrka u najsporijoj vožnji

12:00 do 13:00 besplatna vožnja u NOVIM autobusima na liniji Kolodvor-Poluotok Nedjelja,

22.9.2019. Obilježite s nama Europski dan bez automobila i biciklirajte do Vira.

Start bicikljade Zadar – Vir je u 10:00 sati s Branimira. Nakon biciklijade ne propustite ni koncert grupe Hot Staff!

Od 16. do 22.09. Nextbike sustav javnih bicikala u Zadru potpuno besplatno za sve korisnike! Grad Zadar osigurava besplatnu vožnju na električnim i klasičnim javnim biciklima kao najpovoljnijem i najjednostavnijem gradskom prijevozu. Za sve nove korisnike koji žele testirati uslugu poklon bon besplatne tjedne pretplate u vrijednosti od 100 kn moguće je preuzeti 21.09. od 10 do 13 sati kod Nextbike tima na zadarskom Forumu ili se javiti na [email protected] u periodu od 16. do 22.09.2019.

Nextbike sustav javnih bicikala širi i omogućava ideju dijeljenja bicikala među stanovnicima u 20 gradova u Hrvatskoj. Više nije potrebno posjedovati vlastiti bicikl i brinuti o njegovom održavanju jer Nextbike sustav pruža fleksibilnost kretanja unajmljivanjem i odjavljivanjem bicikala na različitima stanicama u različitim gradovima u Hrvatskoj ili šire jer je jedna registracija dovoljna za cijeli svijet!

Najpovoljniji i najjednostavniji prijevoz koji značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem sve je više prepoznat kao dopuna gradskom prijevozu za odlazak na posao, na fakultet, za rekreaciju ili obavljanje svakodnevnih obaveza.

Održiva mobilnost prepoznaje javni bicikl kao neizostavni dio gradske infrastrukture, a tijekom Europskog tjedna mobilnosti želimo dodatno potaknuti ljude da isprobaju korištenje javnog bicikla i istraže prednosti bicikliranja. Više informacija o nextbike sustavu javnih bicikala dostupne su na www.nextbike.hr/hr/zadar/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...