U Zadru otvorena Poliklinika Arthra, centar zdravlja za dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju bolesti i ozljeda lokomotornog sustava

Otvorenjem Poliklinike Arthra, osim vrijednog doprinosa zdravstvenim uslugama u gradu, Zadrani su dobili mogućnost na jednom mjestu obaviti specijalistički pregled te dobiti individualno pripremljenu terapiju i rehabilitaciju iz područja bolesti i ozljeda mišićno-koštanog sustava, reumatskih bolesti zglobova i kralježnice te sportskih ozljeda.

Arthrin tim stručnjaka iz područja ortopedije, traumatologije, reumatologije te fizikalne medicine i rehabilitacije, uz svoje neosporno znanje i iskustvo, koristi i najsuvremenije metode i tehnike za što kraći i učinkovitiji proces liječenja.

„Ponosni smo što uspjeli u naumu da objedinimo pod jednim krovom multidisciplinarni pristup, suvremene tehnologije i metode u skladu sa svjetskim trendovima liječenja. Od specijalizirane no široke palete usluga posebno bih istaknuo da napokon u Zadru koristimo trenutačno svjetski najpriznatija biološka liječenja matičnim stanicama ili autolognom kondicioniranom plazmom koja olakšavaju i ubrzavaju proces regeneracije oštećenog tkiva tako da je, primjerice, moguće dobiti gotovo cjelovitu obnovu oštećenih zglobova i to bez operacije.“ rekao nam je voditelj  dr.Duje Grčić, spec. ortopedije i traumatologije.

S obzirom na, nažalost, rastući trend oboljenja sustava za kretanje te poražavajuće statistike od 40 posto svjetske populacije koja ima određeni oblik degenerativne bolesti zglobova i kralježnice, specijalizirana ustanova ovog tipa zasigurno će olakšati proces liječenja.

„ Bolesti i ozljede lokomotornog sustava mogu uvelike smanjiti kvalitetu života stoga je naš primarni cilj smanjenje boli, poboljšanje funkcionalnosti i pokretljivosti zglobova te što kraći period povratka naših pacijenata svakodnevnim aktivnostima. Nakon što postavimo dijagnozu, rehabilitacija se planira i prilagođava individualno uz učinkovite procedure koje koristi naš iskusni fizioterapeutski tim S obzirom da smo „pod istim krovom“, mi, liječnici specijalisti, i dalje imamo veliku kontrolu u nastavku liječenja.“ izjavila je dr. Marina Nekić, spec. fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije.

Iako svojim metodama nastoje smanjiti operabilne postupke, ponekad je upravo operacija neizbježna. U tom slučaju uz njih je partnerska institucija, priznati europski centar izvrsnosti, bolnica Sveta Katarina.

„Sretan sam što je Zadar dobio izvrsno i izrazito stručno mjesto za liječenje bolesti i ozljeda koštanog i mišićnog sustava. Njihov profesionalan i individualan pristup te metode liječenja u potpunosti korespondiraju konceptu poslovanja naše bolnice. Operacijsko liječenje u Svetoj Katarini, skrojeno prema specifičnim potrebama pacijenta, uz daljnju rehabilitaciju s Arthrinim stručnjacima, izniman je spoj znanja i iskustva od kojeg će u konačnici najveću dobrobit imati naši pacijenti.“ – izjavio je prof.dr.sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina koji je prisustvovao otvorenju.

 

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...