Uskok najavio žalbu na presudu Kalmeti: “Nema dvojbe da su kaznena djela počinjena”

Uskokov tužitelj Saša Manojlović najavio je u danas žalbu na oslobađajući dio presude bivšem HDZ-ovu ministru Božidaru Kalmeti i njegovim suoptuženicima.

Manojlović je kazao i da je zadovoljan osuđujućom presudom za trojicu Kalmetinih suoptuženika, jer je sud nedvojbeno utvrdio “da je novac zaista bio izvlačen iz projekata izgradnje prometne infrastrukture”.

“Ono s čime nismo zadovoljni je oslobađajući dio presude pri čemu je iz iznesenog u pogledu razloga za takvu odluku razvidno da je sud prilikom ocjene dokaza donio pogrešan zaključak o odlučnim činjenicama.

Sasvim je sigurno da ćemo protiv takve presude ustati žalbom. Međutim po primitku pisanog otpravka presude bit ćemo u mogućnosti da utvrdimo gdje je došlo do pogreške u zaključivanju na što ćemo onda u žalbi ukazati i još jednom ćemo argumentirano iznijeti svoj stav”, kazao je tužitelj.

Dodao je da “kraj rezultata ovako provedenog dokaznog postupka za Uskok nema dvojbe da su kaznena djela počinjena i to na način kako je optužbom i argumentirano”.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...