Uvijek uspijeva! Čokoladna torta koja se priprema bez miksera

Jede vam se nešto slatko? Isprobajte ultimativnu čokoladnu tortu Matejke Buče s bloga Like Chocolate koju može napraviti i najveći amater u kuhinji, piše Zadovoljna.

Sastojci za čokoladnu tortu

250 grama čokolade
200 grama maslaca
3 jaja
200 grama šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
80 grama brašna
1 žlica praška za pecivo
prstohvat soli
80 grama kakaa

Priprema

1. Otopite čokoladu, pa u nju dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete glatku smijesu.

2. U smjesu ubacite jaja i ekstrakt vanilije. Dobro sve zajedno promiješajte pjenjačom.

3. Dodajte šećer i dobro promiješajte.

4. U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, kakao, sol i prašak za pecivo te ih spojite s ostatkom smjese.

5. Prebacite smjesu u kalup za torte.

6. Pecite tortu 25 do 30 minuta u pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.

7. Pospite tortu s još malo kakaa, a poslužite uz tučeno vrhnje.

Dobar tek!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...